1. 301 insanımızın ölümüne neden olan soma a.ş.'ye bağlı gürmin a.ş. tarafından işletilen çeltek kömür işletmesindeki işçiler suluova'daki işlerinden zorla soma'ya çalışmaya gönderilmektedirler..
    buna karşı çıkan işçiler amasya-istanbul karayolunu trafiğe kapatarak direniş hareketi başlattılar..
    direnişe sebep olan olayda işçilerin 2 yıldır siyasetin oyununa gelmesini de göz önünde bulundurarak diyebiliriz ki nerenin kılı olursan ol bu açgözlü iktidar 75 milyonu bir bir sokana kadar akıllanacağımız yok..

    haber linki: http://www.suluovasondakika.com/gundem/suluova-yeni-celtek-maden-yarin-grev-basliyor-madenciler/145

    foto: http://imageshack.com/a/img922/50/VYLTx9.jpg
  2. amasya’nın merzifon ve suluova ilçelerinde faaliyet gösteren yeni çeltek maden ocağı işletmesi’nin 3 yıl önce devrinin ardından ocaktaki çalışmalar 2 mart’ta güvenlik gerekçesiyle durdurulmuştu. bunun üzerine soma’daki ocaklara gitmelerinin tebliğ edildiği madenciler soma’da çalışmamak için 10 gün önce yolda yürüyerek başlattıkları eylemi yer altına taşıdı.

    dün (5 nisan 2016) itibariyle, eylemlerinin 12. gününde işletme önünde toplanan işçilerden 220’si, yazdıkları dilekçeleri yetkililere bırakarak ocağa indi ve eylemlerine sorunları çözülünceye kadar yer altında devam edeceklerini belirtti.

    220 madencinin yerin 1.200 metre altında başladıkları açlık grevi halen devam ediyor.

    12 nisan: 220 işçisinin grevi 8. gününe girerken şimdiye kadar 34 işçi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. rahatsızlanan 3 işçinin tedaviyi kabul etmediği belirtildi.
  3. yeni çeltek maden ocağı’nda çalışan işçilerin yerin yüzlerce metre altına başlattığı açlık grevi 10. gününde kazanımla sonuçlandı. talepleri kabul edilen işçiler eylemlerini sonlandırarak madenden çıktı.

    türkiye maden işçileri sendikası genel başkanı nurettin akçul’un yanı sıra enerji ve tabii kaynaklar ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlıklarından oluşan heyet, yeni çeltek maden ocağı’na gelerek yer altına indi ve açlık grevi yapan işçilerle görüştü.

    akçul, sorunun çözümü için heyet oluşturulduğunu, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirterek, işçilerin soma’ya gönderilmeyeceğini açıkladı.