1. insanoğlunun çok acil bir şekilde yüzünü dönmesi gereken yöndür.
  2. başımıza tac etmemiz gereken.
  3. kapitalizmin en büyük oyuncularından olan petrol devlerinin tüm çıkarlarına ters düşmesi nedeniyle, ya çok büyük doğan felaketler sebebiyle yada olması gerektiği gibi tüketicinin mutlak talebiyle dünyada hüküm sürebilir. çoğu teknolojik gelişme gibi kendi haline bırakılarak ilerlemesi beklenemez.
  4. burjuva sınıfının görece verimsiz kaynaklardan son damlasına kadar faydalanması gerektiğinden mecbur kalınmadıkça tercih edilmeyecek kaynaklardır.
    ikinci bir yol ise bu tür konularda toplum bilincinin artırılmasıdır ki idare gücü yine aynı sınıfa ait olduğundan kitleler halinde bu bilinci benimsememiz olanaksızdır.
  5. en büyük petrol devleri de yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaktadırlar. çünkü petrol devleri petrol şirketi değil enerji şirketidirler.
    insanoğlu yaşamın başından beri enerjiye ihtiyaç duymuş ve dünyanın sonuna kadar da ihtiyaç duyacaktır yani enerji pazarı dünyada kalıcı bir pazardır. şimdinin petrol devleri de bunu bildiğinden ellerinde ki gücü kaybetmemek için yenilenebilir enerji pazarında büyük söz sahibidir.
    shell'in şöyle bir enerji planı da var geleceğe dair.
  6. doğal süreçlerle devamlı enerji elde edilebilen, çevresel kirliliğe neden olmayan.

    greenpeace gibi amerikan menşeili, kendi ülkesinde 104 adet nükleer reaktör bulunan gruplar tarafından türkiye'de kurulmasına karşı çıkılır ama, hidro elektrik santrallerin de yenilenebilir enerji sınıfında olduğunu bilelim. ülkemizde çevreye zarar vermeden inşa edildiğinden,kullanıldığından şüpheliyim de, doğru yapıldığında çevreye zararı çok azdır. derenin suyunu kesersen olmaz. böyle kendi ülkesinde,avrupa'da laf olsun torba dolsun diye eylem yapan örgütler sana gelir rererö yapar.

    diğerleri;

    (bkz: güneş enerjisi)
    (bkz: rüzgar enerjisi)
    (bkz: jeotermal enerji)
    (bkz: biyokütle enerjisi)
    (bkz: hidrojen enerjisi)
  7. kötü bir amaçla kullanılan tüm enerji türleri kötü şeylere neden olurlar. yenilenebilir enerji öyle sanıldığı gibi ya da gösterildiği gibi temiz bir enerji falan değildir. tamamı ile yeni bir endüstridir ve para tuzağıdır. aslında tam da para aşıkları için sağlam bir tuzaktır. altın kafes cinsinden bir tuzak.
  8. almanya'nin 2050 hedefi ülkenin enerji ihtiyacini %60 oranda yenilenebilir enerji ile karsilamak. bizim 2050 icin bir hedefimiz sayet varsa cok cok her sehirde bize ait olmayan dogalgazi yaymak bir de iki-uc nukleer yapmak sanirim. ulke olarak daha onemli islerimizi bitirince elimizde kalan corak topraklarda yana yakila arayacagimiz enerji.
  9. panda şeklinde güneş enerjisi santrali görmüş müydünüz? buyrun, en tatlısından
    mesut
  10. Ne yazık ki panda şeklinde satral yapmakla bitmiyor, güzel ama önce bir hava kirliliğini azaltsınlar, karbon salınımını düşürsünler sonra sevimli görünürler. Kamuoyu sempatisi için yapılan ufak şımarıklıklar bence.

    Düzeltme: Çin düşündüğümden daha fazla aktifmiş. Gereksiz atarlanmışım.