1. 17 mart 2016 tarihinde prömiyeri yapılan ankara devlet tiyatrosu oyunu.

    yastık adam - martin mcdonagh’daki ödüllü performansı akıllara kazınan murat çidamlı başroldedir. 2 saat boyunca neredeyse hiç durmamasına rağmen bir an olsun nabzı düşürmemiş, yine kendini büyük dikkatle izletmeyi başarmıştır.

    benzer tatları tehlikeli oyunlar - oğuz atay ve bir delinin hatıra defteri - nikolay gogol gibi oyunlardan almış ancak bu yoğunlukta hissetmemiş olabilirsiniz. önü kesilmediği sürece kapalı gişe oynayacak, eğer murat çidamlı behzat ç. gibi popüler bir dizide başrol oynarsa biletleri karaborsaya düşecektir.

    şimdi bile biletleri satışa çıktığı andan itibaren 15-20 dakika içinde tükendiğinden, riske atmamak ve güzel yerden izlemek için biletini internet yerine gişeden almanızı tavsiye ederim. ziraat sahnesi’nde oynadığı sürece güzel yer için en ön, olmazsa basamak avantajı için çift sıralar (2. sıra, 4. sıra vs.) tercih edilebilir.
  2. nadir sarıbacak beyefendinin oyunculuğu ile izlemiş olduğum oyun. insanın kendisinden bir şeyler bulması (her izlediğim tiyatro ya da sinema filminde bunu yapmak zorunda mıyım?) hem huzursuzluğa sebep olur hem de garip bir boşalma (catharsis) hissiyle dolarsınız. kitabı her okuyuşumda da aynısını hissederdim zaten.

    kısacası bende uyandırdığı hissiyat hem huzursuzluk hem rahatlamanın bir arada bulunduğu bir sarmaldır.

    nadir sarıbacak'ın oyunculuğundan bahsetmeme lüzum yok sanırım. oldukça güzeldi teknik açıdan da. (bu tarz yorumlar yapmayı sevmiyorum zira bilirkişi değilim bu hususta.)