1. yeşil çay siyah çayın fermente edilmemiş halidir. antioksidan içeriği daha fazladır. (siyah çayın yok değildir.)

    bu şekilde kalp damar hastalıklarına, kansere ve yüksek kolesterole karşı koruyucudur.
    tedavi etmez. sadece düzenli tüketiminde bir miktar koruyucu katkı sağlar. bir ilaç gibi sarılmak doğru değildir.

    algılama kapasitesini arttırabilir ; yapılan çalışmalarda demansbelirtileri başlayan hastaların düzenli olarak yeşil çay tüketimi sağlanmış ve algılamalarında belli bir ölçüde iyiye gidiş -en azından kötü gidişin yavaşladığı- görülmüştür.

    yeşil çay zayıflatır mı? sanırım en çok merak edilen ancak en çok aldanılan konu bu yeşil çayla ilgili.

    mucize olarak sarılmak yanlıştır. her istediğimi yiyeyim yanında yeşil çay içerim düşüncesi gün-cü teyze aldanmasıdır.^:bilimsellikten bu noktada uzaklaşmak^
    yeşil çay zayıflatmaz ancak düzenli beslenme programında zayıflamaya yardımcıdır. metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına etkisi vardır. destekleyicidir. ana bileşen değildir.

    peki ne kadar içmeliyiz? sağlıklı diye çaydanlık bitirmek ne kadar doğru...
    özellikel uyarıcı ilaç alanlarda gerginlik- irritabilite çarpıntı baş ağrısı yapabileceği unutulmadan günde 6-7 kupaya kadar çıkılabilir.

    ben tadını sevemedim diyenler; limonlu veya naneli denemenizi öneririm. gerçekten çok hoş, normaline göre daha yumuşak bir tadı ve kokusu oluyor.

    şeker notu yazmak isterim: şeker atılmasını kesinlikle önermiyorum. (siyah çayda olduğu gibi) tadını kabul edilebilir kılmak açısından şeker atılması yeşil çayın olumlu özelliklerini yok etmez belki ama etkinliğini azaltacaktır. şekersiz içemem diyorsanız. içmeseniz de olur.

    çaya atılan 1 küp şeker 2.5 gram ve 10 kalori. kaçınmakta yarar var.
  2. poşet çay versiyonlarının içilmesini asla önermediğim güzeller güzeli içecektir. türkiye yeşil çayın yaygınlaşması konusunda ağır da olsa gelişmeler yaşatmaktadır. bundan iki üç sene önce içeceğinizin yeşil çay olduğunu söylediğinizde alay konusu dahi olabiliyordunuz. şimdi zor da olsa yaprak çay haline marketlerden erişip evinizde demleyebildiğiniz bir çay konumuna geldi.

    faydalarından hiç bahsetmeyeyim, zaten çok güzel anlatılmış. benim içim önerim ise balla beraber tüketmek. bu hem kazayla fazla demleyip acı yapabileceğiniz çayınızı yumuşatıyor, hem de kış aylarında ciddi bir ısınma ve enerji artışı sağlıyor.
  3. bir zamanlar kilo vermek amaçla içmeye başladığım, daha sonra nasıl demlenir, nasıl içilir iyice öğrenerek tiryakisi olduğum sıcak içecektir kendileri.

    sallama evresinden sonra çaykur'un yeşil çayından aldım demleyerek içmeye başladım ama o da çok tozlu bezle süze süze içiyorum. daha iyi bir deneyim için tavsiye verebilecek olanlar varsa versinler lütfen :)
  4. papatya çayıyla bu ikisinden vazgeçemiyorum. saçma bir şekilde alıştım. her gün iki bardak içmezsem olmuyor, tadı yok nasıl içiyorsun diyip anlam veremeyenler oluyor. umrumda mı? hayır. gayet de güzel ya ayrıca, için.
  5. tadını sevdiğim ama bir kupadan daha fazla içtiğimde hafif baş dönmesi, midede ekşime, görüntü bulanıklığı gibi saçma sapan etkilere neden olan çay. bir hastalığım mı vardır nedir cidden merak ediyorum, başka yaşayanı veya sebebini bileni varsa bir mesaj uzağınızdayım.

    kasların yenilenmesinde etkili olduğu söyleniyor ve sporculara günde en az bir fincan içilmesi tavsiye ediliyor.
  6. önceden de var mıydı bilmiyorum, ben yeni tattım. çaykur yeşil çaya boyut atlatmış. limonlusunu, nanelisini falan biliyorduk da bademli yeşil çay nedir arkadaş! çayı kahveyle aldatan ben bunun için kahveyi bile terk edebilirim. daha uzun yazarım da iyice reklama dönecek. bence deneyin.
    mesut
  7. alışınca bir numaralı içecek haline gelir. ilk içişimde dilim kamaştı diyecek kadar iğrendim. ama içimi hafif ve daha sağlıklı.
    sezgi