1. düzenlenmesini arzu ettiğim etkinlik. eş zamanlı film izleme fikrini duyduğumda aklımda direkt bu fikir oluştu ama burada illaki düşünülüp konuşulmuştur dedim. baktığım kadarıyla düzenlenmemiş.
    benim aklımdaki olay şu, bir ay için bir yazar seçilebilir kitap seçilebilir ya da kadın yazarlar, japon edebiyatı gibi pozitif ayrımcılıklarla konu seçerek eşitsizlikleri kendi çapımızda dengelemiş oluruz. seçilen konunun farklı yazarlardaki izdüşümlerini gözlemleyerek keşif yapma imkanımız olur.
  2. kendi arkadaş grubumla bu etkinliğe başlayıp bir kitap sonrasında ya sen oku sınavlar falan uymuyor bize denilerek bırakılmıştım. burada dillendirdiğimde ise başlamak bile istenilmedi. şimdi ben vazgeçip fikrimin solda aşağı inişini onun yerine insanlar neden kitap okumaz başlığının yükselişini izleyip sessiz kalmalıyım belki de. ama bu eylemi bir kişi ile bile gerçekleştirebiliriz.
  3. kitap seçimlerine göre yer yer katılabileceğim güzel etkinlik. önerilerimi de vereyim.

    ufuk açan ince kitaplar'la başlamakta fayda var, şimdi eş zamanlı bir olayda zaman alacak şekilde yola çıkmamak gerek.

    bu tarz etkinliklerde kulüpleşmek takibi kolaylaştırır. fikri ortaya atanlar organizasyonu gerçekleştirmeli, kitap kulübü kurmalı. etkinlikleri yönetmeli. listeleri ayarlamalı. facebook grubu ya da whatsapp grubu iş görebilir.

    kitapla film aynı anda götürülebilir, aynı kulüp bünyesindekiler istediğine katılırlar.

    nihayet yorumlar tartışmalar buradaki kitap ve film başlıklarında paylaşılır.

    bir de genel geçer bir şey var, hayat mottom bile diyebilirim, çabucak yol alalım; (bkz: kervan yolda düzülür)
    abi
  4. dahil olmayı istediğim etkinlik, katılım göstermek isteyen diğer youserların da toplaşmasının ardından çok da uzatmadan kitap listemizi oluşturup okumaya bir an önce başlamalıyız bence.

    bu vesileyle yalan olan eş zamanlı film izleme etkinliğine de bir el atabiliriz kanımca.
  5. katılmayı isteyen arkadaşlar mesaj atmaya başladı. genel önerilerinizi buradan yazarak katkı saglayabilirsiniz mutlu olurum. ama özel olarak da iletişim kurabiliriz bu daha hızlı yol almamizi sağlar diye düşünüyorum.
  6. e-kitabi olan bi kitap seçilirse daha iyi olur.
    abi
  7. eser seçimi konusunda film etkinliği için yaptığım öneriyi kitap için de yapayım.

    ilk kitabı etkinliği başlatan seçsin, süreyi de belirlesin. sonraki kitabı katılımcılardan birisi seçsin süre belirlesin. sıradaki kitabı seçmek isteyen etkinlik yöneticisine mesaj atsın, sıra doluysa ileri tarihte rezervasyon yapsın. etkinik yöneticisi en azından bir aylık programı hazırlayıp katılımcıları başlık altında bilgilendirsin. örneğin 1 temmuz itibarıyla @abi'nin seçtiği kitap okunacak gibi. 1 temmuz geldiğinde ben başlıkta seçimimi paylaşırım. katılımcılar başlığı takibe alır, ayarlardan bildirim özelliğini aktifleştirirse mail alarak sitede olmasa dahi haberdar olur gelişmelerden.

    böylece her hafta ya da iki haftada bir katılımcılardan birinin seçtiği kitabı okuruz, seçim sorumluluğu ona ait olur. aynı zamanda onun seçimi kendisiyle ilgili bir konu olduğu için kimin hangi kitabı neden seçtiği ya da seçeceği de ayrı bir merak/tartışma konusu olur.
    abi
  8. o zaman öncelikle bir grup kurup hızlandırmak niyetim, niyetimiz. whatsapp ve skype mantıklı. skype'ta kimlik korunması da mümkün görünüyor. katılacak arkadaşlar skype ya da whatsapp tan hangisini sectiklerini söylerlerse bana mesaj olarak hemen grup kuracağım çoğunluğun isteğine göre.
  9. bir grup oluştu whatsapp uzerinden konuşmalar yapılıyor. eksik, eklemedigim biri varsa affola kendini hatırlatirsa sevinirim.
  10. an itibariyle kararlar verildi görüşmeler tamamlandı. katılan yazarlarımızı sıralandırdık, dönüşümlü olarak üç yazar birer kitap öneriyor. bu üç kitap oylanıyor ve çıkan sonuca, kitabın kalınlığına göre de süre biçiliyor. mümkün oldukça okunmamış bir kitap seçmeye gayret ediyoruz.
    bugün için kitap öneren yazarlarımız ve kitapları şu şekildeydi :
    bir sey demek istemiyorum : genç werther'in acıları - johann wolfgang von goethe
    flejuh : kırmızı pazartesi - gabriel garcía márquez
    drunkard seesheaven : her şey su ile başladı - helen keller

    oylama sonucunda "kırmızı pazartesi" seçildi.(can yayinlari) süre ise 10 gün. (28 haziran - 7 temmuz arası)
    herkese keyifli okumalar diliyorum.