1. yorum girme usullerinde belirtilen 2. kural.

    !---- spoiler ----!

    2. başlıklar mesajlaşmak için kullanılmamalı, her yorum tek başına, başlıkla ilgili bir anlam ifade etmelidir.

    !---- spoiler ----!

    buradan benim anladığım şu; başlık altında bir üyeye mesajla söylemek istediğimiz şeyi, yorum olarak girmemeliyiz. yukarıda yazan bir yazıya cevap vermemek başlı başına tartışma ortamını yok edici bir tutum olurdu.

    örnek başlık yumurta olsun.
    doğru yorum 1: tavuktan çıkan şey.
    hatalı yorum 2: "olur mu abi" sadece tavuk değil kuştan da çıkar "sen" eksik biliyorsun.(mesajlaşma yapıyor)
    doğru yorum 3: yukarıda söylendiği gibi sadece tavuktan değil kuştan da çıkabilir. arkadaş eksik biliyor olabilir. (hitap yok, mesajlaşma yok, başlıkla ilgili)
    hatalı yorum 4: bence öyle değil. (tek başına başlıkla ilgili bir anlam ifade etmiyor)

    ek açıklama,

    açılan başlıkla ilgili değil de başlığın sözlükteki durumuyla, hatta sözlüğün vizyon ve misyonuyla ilgili yorumlar yazıldığında yorumlar bu kural kapsamında siliniyor.

    yani örnek vermek gerekirse, birisi gelir (bkz: akşam otobüste bi kilo çekirdek yemem) diye başlık açar, bu başlık muhtemelen moderasyon tarafından ya silinecek ya düzeltilecek, ya da allah'a havale edilecek. fakat daha mod gelmeden başlığın altı "youreads'i çöplüğe çeviren başlık, ne biçim bu başlık, olmaz olasıca başlık gibi kural 2'yi ihlal eden yorumlarla dolabiliyor. haliyle silmek durumunda kalıyoruz. bilginize.
    abi
  2. herhangi bir problem olduğunda 1. kurala bakınız olmasını beklerdim:)
  3. youreads'ten kimseye bahsetmemek
  4. en zayıf noktam. mod buradan çok vuruyor bana. bakacağız bir çaresine. torba madde gibi çok geniş yorumlanabilir. böyle olması iyi tabi.
  5. prezervatif başlığına "gaz maskesi ile gül koklamak" yazdık. kural 2 gerekçesi ile silinmiş. kural 2 ile bunun ne alakası var anlamadım gitti
  6. "gaz maskesi ile gül koklamak" yerine "gül koklarken kullanılan gaz maskesi" yazmak sanıyorum bu kurala aykırı olmayan durumlara örnektir
  7. bu kural insanları kısıtlıyor, yaşasın devrim!!!
  8. faşizm. bu kural değişecek arkadaş. insanlar diktadan kaçtı buraya. keyfe keder yorum siliyorsunuz. al bak bu yazdığım bile cevap niteliği taşırabilir. ne yapalım konuşmayalım mı? tanım istiyorsan al sana tanım: bombok bi kural.
  9. anlam veremediğim moderasyon kuralı.

    "youreads'taki kürt lobisi" başlığı altına yazdığım yorum (veya entry her ne diyorsanız) (bkz: let the linç begin) moderasyon kuralı ile kaldırıldı. bu ilk değil, bir kaç kez daha gördüm bu şekilde kaldırılan yorumları ve mantık erdiremiyorum. kaldı ki bunu herhangi bir şekilde 1. yorum için yazmadım. sözlüklerde edindiğim tecrübelere göre bu başlık zaten ırkçıydı ve yapılan yorum da beni yanıltmadı. buna rağmen yazdığım (bkz: let the linç begin) yoruma değil, başlığadır. bu kural bana sosyal platform için mantıklı gelmiyor. buradaki yazarlar eğer bilgi paylaşımı yapacaklarsa gerektiğinde bir önceki yorumu düzeltmek veya yanlış olduğunu belirtmek bundan da öte yorum için fikrini belirtmek için cevap niteliğinde yorum girebilmeli.