1. abi gibi içten yöneticiler.
    film, kitap değerlendirmelerini detaylıca yapabilmek.
    aylarca çaylaklığı beklememek.
    trollerin siteye girememesi.
    site için elinden geleni yapan yönetici ve youserlar
    aşırı parlak (rgb 255 255 255) olmayan tema
    totalist bir anlayış olmaması
  2. her birimizin,bu platformu seçmemiz olabilir.yoksa karışık bir mantık aramaya gerek yok gibi.

    her şeye rağmen tek kazanımımız (bkz: @abi) gibi,sen çok yaşa emi!
  3. küfür olmayan, hakaret olmayan, insanı geren değil rahatlatan başlıklar ya da yorumlar. manifestoda küfür kullanımı için anket vardı. çoğunluk karşı çünkü küfür değil saygı istiyoruz. artık herkes sıkıldı ve bıktı küfürden, holiganlıktan. umarım böyle kalır kalite düşmeden hatta artarak.
  4. yavaş çalışması yazacaktım onu da bugun düzeltmişler biraz.
  5. arayüzü farklı ve bir çok kişiye hitap edebilecek kategorileri bulunmakta
  6. saygili ve seviyeli bir ortama sahip olmasidir. umarim, bu ortamin kaybolmamasi icin hem yoneticiler hem de youserlar olarak elimizden geleni yapar ve kotu niyetli kisilere firsat vermeyiz.
  7. yeni üye olmama rağmen hemen gözüme çarpan farklardır . bunlardan birkaçı ;

    gerçekten harcadığınız zamanın bir şeylere değecek olması .

    seviye ve saygı .

    film ve kitap değerlendirmeler .

    ve tabii ki ''öneri kitap'' kısmı . hemen gözüme çarptı , çok da hoşuma gitti .
  8. ekşi'den ayrıldıktan sonra pek çok sözlüğe bakma fırsatım oldu. zaten daha önce uludağ ve itü sözlüklerde yazdığımdan ve oraların ekşi'den bile kötü olduğunu bildiğimden oraları pas geçerek daha az popüler sözlüklere yöneldim, hiçbir önyargım olmadan çoğuna göz gezdirdim ve görüşlerim şu şekilde:

    - öncelikle şunu diyebilirim ki; bence buranın tasarımı belki de sözlükler içinde en güzel olanı.

    - kanallar oldukça kullanışlı.

    - kitap, film, dizi, müzik önerileri; kitapların, filmlerin ve dizilerin başlıklarına girer girmez sayfanın en başında konuları hakkında bilgi alabilmek, hatta kapaklarını görebilmek; müzik ve video kanallarında başlık içinde direkt olarak videoların gözükmesi ve ekstradan youtube'da onları bulmak için zaman kaybedilmemesi çok güzel özellikler.

    - bilgiye diğer sözlüklerden daha fazla değer veriliyor (en azından ben öyle gördüm/hissettim) ve çöp yorum sayısı diğer yerlere kıyasla çok daha az. açıkçası kısa bir süre burada bulunmama rağmen bir an önce aktif olarak yazma konusunda gayet motive olmuş durumdayım.

    eksikler tabii ki var ancak öyle düzeltilemeyecek şeyler değil. gördüğüm kadarıyla site yönetimi ve geliştiriciler de bu yönde çalışmaya istekli.

    tüm benzer sözlüklere (en popüler 3 tanesini ayırırsam) eşit mesafede biri olarak kısa sürede bende oluşan izlenim budur. muhtemelen burada daha fazla vakit geçirdikçe söyleyecek daha fazla şeyim olacak.
  9. bilgi var mesela edebiyat hakkında. ben burada edebiyatla ilgili birçok yeni şey öğrendim. ya da güzel başlıklar var. saçma sapan alakasız birşey kazandırmayan şeyler yok. henüz :)
  10. arayüzü diğer sözlüklere göre daha kaliteli ve tasarımı şık yani beni bir çekmiyor değil. bilgi birikimi olarak sol frameden asla eksilmeyen künefe var mesela en iyi nerede yersiniz en iyi nerede yapılır her şeyi öğrenebilirsiniz.muazzam yav.