1. avrupa'ya kafa tutan lider başlığındaki bilgiler gerçekten recep tayyip erdoğan başlığına taşındıysa burada hatalı bir davranış sergilenmiş oluyor. moderasyonun başlıkları derli toplu tutmasını başarılı bulsam da vurgu yapılması istenen başka bir yorum olabilir, misal avrupa'ya kafa tutan lider başlığı altına isim vermeden ecevit hakkında yada ne bileyim fatih terim hakkında bir yorum da girilmiş olabilir. moderasyon her başlığın içeriğine bakıp bunu süzmekle mükellef değildir, zaman kaybından başka bir işe yaramaz.
    eğer başlık avrupa'ya kafa tutan recep tayyip erdoğan şeklinde açılsaydı, yorumun içeriğine bakılmadan başlık doğrudan recep tayyip erdoğan başlığına taşınabilirdi. şunu da unutmayalım; avrupa'ya kafa tutan lider olarak akıllara başka lider gelmiyorsa o da moderasyonun tutumudur, saygı duyarız.
  2. sorunları daha efektif şekilde çözmesi gereken moderasyon.

    bazen hatalı olduğunuzu kabul etmeli ve çözüm üretmek için harekete geçmekte geç kalmamalısınız. geciken adalet adalet değildir.

    benzer sıkıntılarda olaya derhal müdahale edebilmek için, interneti aktif şekilde kullanan/uzun saatler bilgisayar başında olmasını gerektiren işi olan insanlardan ve de en önemlisi bu anlamda gönüllü olan insanlardan mod alımı yapılabilir.

    lütfen youreads'e yazık etmeyin...
  3. tespit ettigi cinsiyetçi başlığı düzelterek doğru olanı yapan moderasyondur. amatör olabilirler şimdilik ya da öyle anılabilirler belki. ama amatör olmadan profesyonel olunmaz.
  4. muzik, film, kitap kategorizasyonu çok güzel, anket vari kafadan uzaklaşmak istersen harika bir seçenek ama ilerleyen zamanlarda o ana başlıklara da alt başlık ekleseniz.mesela diğere tıkladığımızda olduğu gibi bize örneğin fantastik kurgu, distopya, felsefe falan gibi alt başlık yaratsa. hatta müzik içinde grunge, indie gibi seçenekler sunsa. tamam yukarıda bir ara başlığı var ama bu sitede güzel yan okudum okumadım izledim izlemedimlerle aslında kendinize notlar aldığınız bir kafası var.
  5. küfür konusunda desteklediğim moderasyondur.

    küfür etmek, bağırmak, sesini yükseltmek ucuz malı satma çabasıdır kannatimce. siz hiç "altına gel altının iyisi burada" diye bağıran bir kuyumcu gördünüz mü?

    yazısı değerli yazar fısıldasada olur, onu herkes duyar.
  6. onu bunu bilmem ama sözlüğe troller dadandı. trollerle mücadele etmeli(ler) bence.
  7. what's eating gilbert grap filminin altına yaptığım "o yaşta o yetenek, sen muazzam bir detaysın di caprio..." yorumumu "başlık altında mesajlaşılmaz" bahanesiyle silmiş.ne yaptım ben di caprio ya mesaj mı attım.akşamdan kalma falansınız herhalde yorumun silinmesi umurumda değil ama saçma bir bahanesiyle silinmesini anlamıyorum.
  8. ilkokulda "ben maaşımı şurda oturur gene alırım" diyen öğretmenler vardı ya. hah onu gerçekten yapan nadir öğretmenler de olurdu. işte moderasyon o.

    işin ilginci maaş da (reklam geliri falan) yok. neden bu kadar avamlaşmasına izin veriyorlar sözlüğün bilmiyorum.
  9. bugün yaşanan can sıkıcı duruma anında müdahale etmeyerek çok da doğru yapmış olan yönetici grubudur. her ne kadar biraz tanım ve başlık kirliliği yaşasak da bu kirliliğin bütün müsebbiblerinin ortaya çıkarılabilmesi için akşam saatlerini beklemiştir. bu bekleme süresinde kim bu kervana katılacak kim sessiz kalacak şeklinde bir izleme yaparak şu an en iyi şekilde temizlik yapmaktadırlar.

    diyebilirsiniz ki daha yeni geldin sana ne oluyor? o sizin kendi düşüncenizdir.
    dediğim gibi o sizin kendi düşüncenizdir.
  10. küfür yeri geldiğinde başka hiç bir kelimenin yapamadığı anlatımı,ifadeyi aksettirir okuyana ve duyana. küfür bazen kelimelere dökülemeyen,bazen kitaplara sığmayacak isyanı anlatır bir çırpıda,kimi zaman karşıdakinin neşesini bile aksettirir başka hiç bir tavrın aksettiremeyeceği gibi.
    küfür bazı insanlar her ne kadar inkar etse de kültürümüzün bir parçasıdır.dilimizin bir parçasıdır ve halen sokakta yaşamaktadır ve asla da yok olmayacaktır.
    küfür konusunda hoşgörü lütfen.