1. başlıkta görünce adblock'u kapayıp bir baktım da çok rahatsız eden bir şey değil sonuçta. bu sayfada adblock'u kapayarak az buçuk destek olmak istedim.
  2. (#39885) @zortingen maalesef maliyetsiz şekilde site yönetimi yapılamıyor. aylık site masraflarını sen karşılayacak isen memnuniyetle reklamsız bir yayın politikası izleyebiliriz. ancak bu ay itibariyle radyo açtık, yeni geliştirmelere yapıyoruz yapacağız bunlar hepsi birer maliyet demek. o şekilde paracıklar paracıklar yada kapitalizm diyerek olmuyor gerçek hayatta. emeğe biraz saygı gösterilmesi gerekiyor bu noktada sanırım. dolayısıyla tüm üyelerimizden reklam politikası ile ilgili anlayış bekliyoruz. bu site hepimizin.

    edit : @roland a teşekkürü borç biliyoruz. hepimiz sayesinde bu site ayakta.
  3. çok da göze batmayan olsun o kadar dedirten reklamlardır. rahatsız olanlar daha iyi bir internet deneyimi için adblock kurabilirler.

    ben adblock'u kapatarak az olsun destek olma niyetindeyim.
  4. bir siteyi ayakta tutabilmek için neler gerekir az buçuk bildiğimden canımı sıkmayan reklamlardır. lakin reklamı görünce tepki verilmesi de iyidir, refleksif olarak bu tepkiler de bu site için insanların neler hayal ettiğine dair bir ipucudur en azından... site hepimizin diyorsanız bu tepkileri de çok biliyorsan gel sen yap diyerek karşılamak yerine durumu adam akıllı açıklayarak ( hatta reklam alma gibi adımlar atılacağını sebepleri ile önceden duyurarak ) anlatmak gerekir.

    ek : bu reklam şeysini abartırsanız
    mesut
  5. bu tür durumlarda aklıma hep kingdom of heaven^:kingdom of heaven - ridley scott^dan bir replik geliyor:
    ''it was not that they had no right to take you. it was the way they asked.''
  6. açıkçası ilk olarak ne zaman reklam alınacağını merak ediyordum. helal olsun diyorum . bakmayın kapitalizme yenik düşme hikayelerine siz gençler. emek harcanan her iş kutsaldır ve karşılığını almalıdır. güzel paralar kazanıp güzelce harcayın .

    not : adblock kuran kaldırsın ve blog sitesi açıp kendi yazıp kendi oynasın ...

    edit : şahsen, çıkan her reklama tıklıyorum . neden ? çünkü fikirlerini projelerini hayata geçiren ve bunun için emek harcayan gençlere destek olmak lazım .. bir de tıklamayı seviyorum ulen var mı :)

    edit2 : selam versen karşılık vermek için harcayacağı nefesin maliyetini düşünüp karşılık vermekten vazgeçen tipler kalkmış ımı riklim ilmiycikti iyle inlişmiştik diye konuşuyor ya . sabah sekiz akşam altı emeğinizi bedava satacağınız bir işe girin diye beddua ediyorum onlara :) ama o zaman en hızlı sosyalist kesilirler emeğimizin karşılığını alamıyoruz diye :)
    ee
  7. youreads ya da başka herhangi bir oluşum reklam alabilir, bu tabii ki doğal hatta bazı durumlarda zaruridir de ama^:büyük harf^;
    "yönetim olarak site giderlerini karşılamak amaçlı koyulmuş reklamlardır. ticari amacı yoktur."
    yönetim derken? buraya "yönetenlerin" ve "yönetilenlerin" olduğu bir yer olarak mı bakılıyor ? sayın cipres limon'un dikkat çekmesine kadar hiçbir şey söylenmemiş olması, bir kullanıcı olarak yok sayılmış olmak çok kırıcı. ( sonradan "..bu site hepimizin.." yazmışsınız ancak samimi bulamadım, klavyeden^:ağızdan^ ilk çıkanlar gerçek düşüncelere daha yakındır diye düşünürüm )
    "aylık site masraflarını sen karşılayacak isen memnuniyetle reklamsız bir yayın politikası izleyebiliriz.."^:yourserlerin orta kaça gittikleri^ yazmak yerine mesela iş bu noktaya gelmeden duyuru sayfasına " değerli yazarlar; sitemiz....yeni projeler...artan server giderleri....bu sebeplerle siz değerli yazarların da görüşünü alarak reklam almayı uygun gördük. eğer reklam almak istemiyor isek senelik ....tl toplamamız gerekiyor. hepinize saygı ile duyuruz" dense, sizce buraya daha çok yakışmaz mıydı?
    şahsım adına reklam alınması beni rahatsız etmedi, ancak uslup rahatsız etti. saygılarımla
    "
    ben
  8. ekşi sözlük reklamları gibi itici olmayan kibar reklamdır
  9. uslup rahatsız edici, duyuru yapmadınız diyen arkadaşlara bir güzel sözüm var ki o da şudur bu reklamlarla ilgili, bu başlığı açan vatandaş kimdir? kapitalizm, işte öyle olmadı böyle olmadı yorumlarını samimi bulmuyorum. reklamlarla ilgili tabiki bir kullanıcı tepkisi olabilir yada daha geniş genel bir duyuru olabilirdi vs. ama konu bu kadar vehameti olan siteyi değiştiren bir konu olmadığı için gerek duyulmamıştır. sonuçta bu çalışmanın ucunda sitenin ayakta kalması ve yeni çalışmalar yapmak var. tabiki üyelerimizin fikrini her konuda almalıyız ancak reklam işin ticari boyutu ve biz bunu deneme kararı aldık basitçe kimseyi de rahatsız etmeyecek biçimde. belki sonrası için hiç reklam olmayacak.

    @ben yöneten ve yönetilenlerin olduğu bir yer değil tabiki youreads, ancak idaresi var tabiki her oluşum gibi. kimse emek harcamazsa bu site tabiki yok, yönetim denilen sitenin giderlerinin karşılanması, yeni şeyler oluşturulması konusunda çalışan insanlardır. yoksa görüldüğü gibi burda içeriğe kimsenin tepeden inma bir müdahalesi yönetimi yok.

    edit: sözün özü bu kadar eliştirelecek vay efendim bize sorulmadı edilmedi denilecek durum yoktur, şu an için test amaçlı olan reklamlardır. uygun görülürse kalıcı olacaktır.
  10. "buraya bu başlığı açan kim?" diye sormuşsunuz da, dün o başlık cipres limon adlı kullanıcı başka bir başlık altında durumu sorduktan sonra açılmadı mı?

    tıpkı sol sekter hareketler gibi püripak bir site serzenişlerini de, en ufak hamleyi vaaaay kapitalizm diye göreni de aynı derecede çocuk bulurum ben de...ama dünden beri yazan insanların çoğu dikkat ederseniz birlikte karar alma mekanizması oluşturmaya yönelik birşeylerden bahsediyor, buna evet, sormadan yaptık, keşke sorsaydık, bir dahakine mutlaka sorarız demek neden güç? kollektif bir yapıya evrilebilmenin tek yolunun yönetimin, idarenin ( her neyse ) üzerinde onlarca eleştiren göz olması ve onların da idarecilik kibrine kapılmamak için bunları kişisel değil yapıya ilişkin eleştiriler olarak alabilmeleri ile mümkün olabileceğini düşünüyorum. "karargahı bombalamak" iyidir.
    mesut