1. "intikam, koyduk,.." vb kelimelerin sıkça yazıldığı futbol hezeyanlarını görmek istemediğim yer burası. her maçtan sonra ekşi sözlüğün hali içler acısı oluyor zaten. bildiğin holigan kıraathanesine dönüyor sözlük. buranın da böyle olmasını istemiyorum. türkiye'de oynanan futbolun, yöneticisinin, futbolcusunun kalitesi düşük; haliyle bu ranttan beslenen tv lerde de olmadık rezillikler sergileniyor, ben izlerken utanıyorum açıkcası. futbol yorumu yapan herkesi blokluyorum, bana vizyon veren, benim besleneceğim farklı bir kaynak olması lazım takip ettiğim insanların. futbol muhabbetinizden ya da bu yolla beslediğiniz egonuzdan bana ne?
  2. başlık ve yorum birbirine yakın anlamlar içersede aynı anlamlara gelmiyor. şahsen ben youreads de her şeyin yorumlanmasını isterim. buna bir futbol maçı da dahil.

    futbol maçlarının analizleri, yorumları okunabilir şekilde yazılırsa keyifli bir yazıya dönüşüyor. maçı izlemesek bile yapılan tasvirler sayesinde maçı izlemiş gibi oluyoruz. maçların neredeyse hiç birini izlememiş olsamda sow un gollerinin hepsini gözümde canlandırabiliyorum yazılar sayesinde.

    yoksa 32 şubat 2023 x y maçı başlığına gelip "şaşırtmadı." yazmaya bende karşıyım lakin ifade özgürlüğü var.
  3. yorumlanmalı ama fair-play kuralları gözetilmeli diyerek bir parça destekleyip bir parça karşı çıktığım öneri.

    zira "koyduk mu!" hoş değil hatta ayıp.
    "kocan kim bileceksin!" iğrenç.

    insan gibi yazmak gerek, her yere...
  4. insanların hangi konu hakkında konuşup, konuşmayacağına da karar verdiğinize göre güzel bir başka eşik daha atlatılmış oldu.

    başlığı açan kişiyi direk hedef alarak, ben de sen ve senin gibilerin berbat müzik zevkini ya da klasik kedi edebiyatını görmeye dayanamıyorum mesela. ya da hiç haz almadığım sinema kültürünüz hakkında yorumlarınızı görmek zorunda değilim. birçok kişi görmek zorunda değil. onun için yapılmış bir engelleme butonu var zaten. görmek istemediğin kişiyi rahatlıkla engelleyebilirsin ve bir daha futbol yorumu okumazsın. mesela ben de senin kedi yorumlarını okumam. prosedür gayet basit aslında.

    futbolu sadece 22 kişinin 1 topun arkasında koşturduğunu düşünen kişiler lütfen kendi sığlıkları ile beraber buradan uzaklaşıp başka konularda da yorum yapmasınlar. sizin futbol maçı izlemeniz ya da futbol hakkındaki düşünceleriniz ile okumayı yeni öğrenmiş bir çocuğa savaş ve barış kitabını okutmakla eşdeğer. aklınızın kavrayamacağı tarzda taktik savaşlarının döndüğü, maçın öncesi ve sonrasında tez yazılacak olayların olduğu, hakkında felsefe kitaplarının çıktığı, yaratılan oyun felsefesi hakkında, her türlü formasyon hakkında yüzlerce sayfa yazı yazılabilecek bir spor dalında vizyon eksikliği görüyorsanız eğer, kendinizi bir sorgulayın derim.

    "bazi insanlar futbolun bir ölüm kalım meselesi olduğuna inanirlar. sizi temin ederim ki ondan çok çok daha önemlidir"
    hendi
  5. "youreads'te x yapılmasın"cılardan gına geldi artık. aynı, ülkedeki hükümet yöneticileri gibisiniz. bir şeyde bozukluk varsa tümden kapatalım hesabı görülüyor. bugünkü "şu kapatılsın" gündemimiz de futbol. futbol yorumu yapmasam dahi yapana yapma diyeceksek ne anlamı kaldı sözlüğün? yorumlarda argo ve seksist ifade kullanılıyorsa ona göre uyarı yaparsın. aklı selim şekilde yorum yapan, entry gireni de engellemiş olmazsın böylece. neden bizler kendi sevmediğimiz şeyleri yok saymaya çalışıyoruz anlamıyorum. yemek tarifi vereni de, futbol yorumu yapanı da, felsefi yazanı da kabul görmek durumundasınız. sıkıldım herkesteki tek tipçi anlayıştan.
  6. her kuşu siktiniz bir leylek kaldı

    bırakın isteyen istediği yere yorumunu yapsın. gözüne hoş gelmeyeni engelle geç zorla okutan mı var neyin mücadelesi bu.
    kurallar dahilinde isteyen istediği başlığa istediği yorumu yapabilir fazla kafaya takmayın.
  7. tamam kanka.

    siteye geleli 10 gün olmuş ne yapıp yapmayacağımızı şimdiden belirliyor adam.

    ben buraya geldiğimin 10. gününde kurallara karşı gelecek bişey yapmayayım diye titizlikle yazıyordum, adam yeni kural koyuyor kendince.

    --

    ha bu arada futbol konuşanları blokluyormuşsun, alırım bi dal.
  8. futbol yorumuna katlanmayanlar, konuşma özgürlüğünden haberdar olmayanlar, seviyeli ve düzgün konusan herkesin kendini rahatça ifade edebildiği bu ortama katlanmayanlar doğruu bi yerlere, yallah. psikolog falan olabilir mesela. profesyonel destek almak bu tip tahammülsüzlük durumlarında iyi olabilir belki
  9. faydalıdır