1. "...ben de sen ve senin gibilerin berbat müzik zevkini ya da klasik kedi edebiyatını görmeye dayanamıyorum mesela. ya da hiç haz almadığım sinema kültürünüz hakkında yorumlarınızı görmek zorunda değilim."
    ben yorumlarımda kimseyi böyle aşağılamadım, hor görmedim, kimsenin zevkine böyle fütursuzca saldırmadım. kendisine cevap versem herhalde küfrü de yerdim ki şaşırmazdım çünkü konu türk futbolu. medeni biçimde yorum yapan diğer arkadaşlara katıldığım da oldu katılmadığımda. lafı fazla uzatmayayım; futbol takım halinde oynanan, seyir zevki olan bir spor dalı buna katılıyorum. isterdim ki almaya'da lewandowski'yi seyredip biramı içip, kız arkadaşımla, eşimle dostumla keyif içinde maç izleyip evime gideyim ya da ingiltere'de tribünde otururken bana gelen topu tutup sahadaki futbolcuya verirken "canlan biraz, daha iyisini yapabilirsiniz" demek. kabul edin, memlekette futbol ekonomisi holiganizmden besleniyor, gerçek futbolsevere hitap eden yayın sayısı neredeyse yok. bu yüzden memlekette futbol varsa küfür de vardır nefrette, çoğunlukla böyledir bu. ben buna itiraz ettim, nitekim ekşi sözlük futbol yorumlarını okuyorsanız görüyorsunuzdur. gerçek futbolseverlere buradan gülümsüyor, esenlikler diliyorum
  2. insanların hangi konu hakkında konuşup, konuşmayacağına da karar verdiğinize göre güzel bir başka eşik daha atlatılmış oldu.

    başlığı açan kişiyi direk hedef alarak, ben de sen ve senin gibilerin berbat müzik zevkini ya da klasik kedi edebiyatını görmeye dayanamıyorum mesela. ya da hiç haz almadığım sinema kültürünüz hakkında yorumlarınızı görmek zorunda değilim. birçok kişi görmek zorunda değil. onun için yapılmış bir engelleme butonu var zaten. görmek istemediğin kişiyi rahatlıkla engelleyebilirsin ve bir daha futbol yorumu okumazsın. mesela ben de senin kedi yorumlarını okumam. prosedür gayet basit aslında.

    futbolu sadece 22 kişinin 1 topun arkasında koşturduğunu düşünen kişiler lütfen kendi sığlıkları ile beraber buradan uzaklaşıp başka konularda da yorum yapmasınlar. sizin futbol maçı izlemeniz ya da futbol hakkındaki düşünceleriniz ile okumayı yeni öğrenmiş bir çocuğa savaş ve barış kitabını okutmakla eşdeğer. aklınızın kavrayamacağı tarzda taktik savaşlarının döndüğü, maçın öncesi ve sonrasında tez yazılacak olayların olduğu, hakkında felsefe kitaplarının çıktığı, yaratılan oyun felsefesi hakkında, her türlü formasyon hakkında yüzlerce sayfa yazı yazılabilecek bir spor dalında vizyon eksikliği görüyorsanız eğer, kendinizi bir sorgulayın derim.

    "bazi insanlar futbolun bir ölüm kalım meselesi olduğuna inanirlar. sizi temin ederim ki ondan çok çok daha önemlidir"
    hendi
  3. futbol başlığına uygun yorum şekilleri; hakaret, küfür, homofobi ne ararsan var, " satranç fetişizmi"ni saymıyorum bile:
    "nasıl bir ılıklık lan bu? "yorodsto fotbol..." sana ne birader? klavye benim, zevk benim. sitenin kuralları uyarınca holiganlık da yaparım satranç fetişizmi de yaparım.
    nesilcilik yapmayacağım fakat senin şu yaptığın kurban bayramında dedenin karşısında kaşlarını aldıktan sonra, oje sürerken veganlık yapmak gibi. edep yahu."
  4. "intikam, koyduk,.." vb kelimelerin sıkça yazıldığı futbol hezeyanlarını görmek istemediğim yer burası. her maçtan sonra ekşi sözlüğün hali içler acısı oluyor zaten. bildiğin holigan kıraathanesine dönüyor sözlük. buranın da böyle olmasını istemiyorum. türkiye'de oynanan futbolun, yöneticisinin, futbolcusunun kalitesi düşük; haliyle bu ranttan beslenen tv lerde de olmadık rezillikler sergileniyor, ben izlerken utanıyorum açıkcası. futbol yorumu yapan herkesi blokluyorum, bana vizyon veren, benim besleneceğim farklı bir kaynak olması lazım takip ettiğim insanların. futbol muhabbetinizden ya da bu yolla beslediğiniz egonuzdan bana ne?
  5. faydalıdır