1. arkadaşım her yerde misiniz ya! yok ulan yok! biz, o olmak bu olmak falan istemiyoruz. sınıflandırmayın olum bizi. insanız. her şeyi konuşuyoruz, konuşabiliyoruz. sizin o köpükler saçan, küfürler savuran faşist ağızlarınızla bile konuşmaya ümidimiz var bizim.

    (bkz: geldi yine tipini s.ktiğim)
  2. sana türk ol diyen yok zaten. ki faşistte değilim bu ülkede yaşıyorsan hangi ülkenin vatandaşlığını yaptığını bileceksin. nasılsa amerikada zenciler amerikan vatandaşı; kürtler,çerkezler,lazlarda türkiye vatandaşı. vatandaşlık kavramını aç oku küfürlü küfürlü yazmışsın bir de. insan olmak diyorsun ama bizi vatandaştan sayma diyorsan çok yanlış bir ikilemdesin.
    edit:umarım dediklerini yanlış algılamışımdır.
    hiciv
  3. yapmayın etmeyin. bu sözlüğü böyle şeylerle kirletmeyin lütfen. ekşi sözlük göçünden rahatsız olan bir ben miyim bilmiyorum ama bu tarz başlık ve entryleri artık sıkça görmeye başladım. eskiden entryler ve başlıklar az ve özdü. şimdi yine millet birbirine giydirmeye başlamış siyaset ve politika adı altında.

    buraya çok yazan biri değilim genelde okuyucuyumdur. ancak bu başlıklar açılırsa çok geçmeden yozlaşır bu sözlük. yapmayın etmeyin gidin başka yerde kusun nefretinizi. ne kürtler bu tür başlıklar açsın ne türkler.

    dışarıda barış içinde yaşayamıyoruz en azından şu sözlükte barış içinde yaşayalım.
  4. ilk kez lobicilik nedir diye bakmamı sağlamış oluşum. burada kullanıldığı anlamla çok da ilgisi yokmuş.

    kaynağı neresi olursa olsun şiddeti övmek, hiçbir yerde kabul görmemeli. buraya net bir çizgi çekilebilir. bunun yanında, unutulmamalı ki, türkiye, bizim kişisel gözlemlerimizden, yaşantımızdan, deneyimlerimizden çok daha geniş bir coğrafya. bize uymayan yüzlerce görüşte milyonlarca insan yaşıyor. elbette birileri de -ki oldukça kalabalıklar- tunceli'ye dersim, diyarbakır'a amed diyor, diyecek, demek isteyecek. elbette birileri türkçe dışında bir anadile sahip bu topraklarda. birileri elbette kendini haksızlığa uğramış, itilmiş, dışlanmış, ezilmiş, sömürülmüş, işgal edilmiş hissediyor. olamaz mı? bunu dile getiremez mi?

    solcu/sosyalist görünümlü kürtçünün, sıradan kürtçünün, türkçünün, islamcının, kemalistin her dile getirdiğini okumak, onaylamak ya da umursamak zorunda mıyız? yanlışsa, doğrumuzu ifade ederiz, doğruysa doğrusunu öğrenmiş oluruz. hiç olmadı, "ne biçim insanlarla yaşıyoruz" der, geçeriz.

    bir görüşün savunucularını keko, organizma, anıranlar, zavallı, yaratık gibi sözcüklerle nitelemek düşünsel düzlemde hiçbir şey ifade etmiyor. görüş, orada öyle duruyor. durmalı da. biri gelip daha geçerli bir görüş sunana kadar.
    ugo
  5. nereye baksam kürtlük ile ilgili bir başlık bir yorum görüyorum. kürt olmaktan yoruldum siz boş işler üzerine konuşmaktan yorulmadınız. insanlar ayada koloni kuruyor, bizim konuştuğumuz konuya bak hele

    bu kürt başlıkları yorumları vs vs sonsuza kadar sürecek sanırım. bunlara alışırsam iyi olacak
  6. bu ara ne yazsam eksileyen , klavyesiyle faşist avlayan güruh.
  7. youreads'de birbirinden gereksiz birkaç kişiyle birlikte var olmaya çalışan oluşum.

    limitleri zorlamaya, hakaretin ötesini çoktan geçmiş olan ırkçı söylemlerinin dozajını her geçen gün artırmaya devam etmelerine kimsenin sesinin çıkmamasından güç almaları da cabası.

    neymiş efendim kürt halkını savunuyorlarmış. hangi kürt halkı bu savunduğunuz, istediği şehire sülalesiyle gelip iş güç kurup herkesle bir koşullarda yaşayanlar mı, okuyup iyi yerlere gelebilenler mi, yoksa milletvekili, kurum müdürü olanlar mı, ya da kaçak elektrik kullanmasıyla övünen asalaklar mı?

    bir de sabır zorlayan yorumların altına yazmazlar mı eksileyin gurur duyarım, zülfiyare dokunsun mutlu olurum diye.

    gözünüzü biraz daha aşağıya kaydırın ve nickimi kafanıza kazıyın. gördüğünüz yerde eksileyin içten içe yorumu beğenseniz bile. girin profile seri eksileyin yetmezse. çünkü bu nicki her gördüğünüzde sizin karşınıza çıkıp ne kadar iki yüzlü ezik herifler olduğunuzu haykırmaya hazır olan birilerinin olduğunu hatırlayacaksınız.

    ek: bir kürt veya türk olmanın gözümde farkı yok insanlara karşı yaklaşımımda, allahın takdiri sadece kimin çocuğu olarak hangi toplumda doğacağımız. adam olabilmek, insan olabilmek daha değerli. amacım ırkçılık değil ama arada bir bu tarz yazan arkadaşların hadlerinin bildirilmesi gerekiyor. bir seferlik yazdım bitti, uzatacak değilim konuyu.
    herkese selamlar.
  8. islamcı troll tayfanın pardon "mütedeyyin lobinin" çirkefçe saldırmayı kendine hak gördüğü duyarlı insanlardır onlar...

    lobi olsa duramazdın...
  9. baran
  10. "olmadı, bi molotof kokteyli atar mutluluklar dileriz " temalı konuşmaların geçtiğini düşündüğüm lobidir.