1. bi gün örümcek adam olmak.. biliyorum, büyük güç büyük sorumluluk getirir ama katlanırız be. ha olmadı demir adam falan oluruz.
  2. bir gün hayal kurmaya ihtiyacım olmadan da yaşayabilmek..

    aslında burada hayal kurmak biraz yanlış anlaşılmış bir kavram gibi görünüyor. insanlar genelde hayalleri sorulduğunda farketmeden kısa dönem ve uzun dönem hedeflerinden bahsediyorlar ya da değiştirmek istedikleri hayatlarından. hayal kurmak aslında daha farklı bir zihinsel süreç. hem daha derin, hem de daha sınırsız. mesela hiç başrolünde kendinizin olmadığı bir hayal kurdunuz mu? ya da dünya üzerinde geçmeyen? zaman kavramının olmadığı bir dünya düzeni, evren hayal ettiniz mi? ya da mirketlerin yönettiği bir dünya da kanguru olmak nasıl bir şey olurdu?.. tabi hayal kurmanın tuhaflığı sadece konu skalasının geniş olması değil. uygulamada da çok uç noktalara çıkılabilir. örneğin en uzun ne kadar süre hayal kurdunuz? hiç hayal kurarken zaman-mekan algısını yitirdiğiniz oldu mu, ya da derin bir uykudan uyanır gibi hayalden çıktığınız oldu mu? en uzun ne kadar süre hayal kurmadan yaşadınız, ne kadar yaşayabilirsiniz?...

    hayal kurmak zihnin sınırlarında dolaşmaktır ve çok güçlü bir faaliyettir. öyle ki sizi bir kara delik, bir girdap gibi yutabilir. gerçek hayatla bütün bağınızı kopartabilir, sizi bir madde bağımlısı kadar kendine hapsedebilir. ya da -20 derecede mahsur kaldığınız ve açlık çektiğiniz bir dağda hayatınızı kurtarabilir.

    merak ve hayal gücü, iyisiyle kötüsüyle medeniyetin bugünkü seviyesinde olmasının arkasındaki yegane sebepler.

    eğer sen de bu tehlikeli oyunu oynamak istiyorsan; sınırları zorla, imkansıza inan, imkansızın ötesini hayal et
  3. sanırım hayalim bir değişiklik yaratmak olurdu, dünyada bir iz bırakmak...
  4. tüm betonlardan ve sistemlerden, kurallardan uzaklaşıp doğada yaşamak...
  5. şu anda başkalarının zenginleşmesi için harcadığım zamanı kendim için kullanabilmek, özgür olmak.
  6. yaş oldu 38, kendimi bildim bileli aynı hayali kuruyorum.

    hala fenerbahçe'de forvet oynadığımı ve galatasaray'a bir maçta 10 gol ya da 100 sayı attığımı hayal ediyorum. her golü, her sayıyı en ince ayrıntısına kadar tek tek kurguluyorum kafamda.
  7. insanlara yardım etmek.

    ha bir de, arjantin'den şili'ye kadar motorsiklet sürmek.
  8. bir an önce ölmek. bu sonu belli aptal oyunu oynayıp durmanın ne anlamı var? insanlar hayatlarını çok önemsiyor ve çok fazla anlam yüklüyor. çok küçük ve önemsizsin. çevrende olup bitenler çok ama çok kötü bir senaryo ürünü. herkes bizimle dalga geçiyor. zenci olaylarından sonra obama "abd yasaları her ırka eşit davranmıyor" dedi. sanki yıllardır ben yönetiyorum amerika'yı. ağaç düşmanı orman bakanı " suriyeli duasıyla %5 büyüdük" dedi. yani nereye gidersen git insan olan her yer bok çukuru. kutup ayısını temmuz sıcağında kafeste tutarak delirten bir tür bu insan dediğin. her gün dişlerimizi nasıl daha beyaz yapabileceğimizi anlatıyor reklamlar. civcivi bir haftada kesilir piliç haline getiren endüstriyel gıda uzmanları, nasıl sağlıklı besleneceğimizi öğretiyor bizlere. kafasında uyuşma hissedip beyin kanaması geçirdiğini sanan nevrotikler, gerçekten beyin kanaması geçirenlerden daha fazla mesai ve para kaybına neden oluyor. yo dostum yo. hepiniz delirmişsiniz ve ben artık sizlere normalmişsiniz gibi davranmaktan, 15 km'yi bir saatte almaktan eve gelip twitterdan vatan kurtarmaktan bıktım. lanet olsun bıktım tamam mı.
  9. son sene stresinden kurtulmak icin kurulmus olan hayaldir. bir is düzenim var ve hafta sonlari yagli boya yapiyorum.
  10. daha, daha, daha...
    ve fazlası.