1. her youser'ın profilinde, toplam kullandığı oy sayısının gösterilmesi ile bir nebze de olsa oy verme oranının artacağını düşünüyorum.

    belki bir nevi toplum baskısı yaratmak ama en azından; yaptığı yorum sayısı, sitede bulunduğu zamanı göz önüne alarak çok az sayıda oy kullanmış youser arkadaşların yorumlarına oy vermekten imtina ederim.
  2. esasında oy verme işlemi basit gibi gözükse de, her yorumda tıklamak meziyetli bir hal. şahsen beğendiğim yorumları oyluyorum. sadece o kadar.

    neden? çünkü hayatta olduğu gibi beğendiklerimiz değerlidir ve beğenmediklerimizden yeterince azdır.

    yine gerçek hayatta olduğu gibi beğenmediklerimize karşı kayıtsızıstır. negatif oy vermek bence sözlükten kalkmalı.

    o kadar.

    fazla bir şey beklemeyin derim.
  3. şu anda en çok yorum değerlendirenler kategorisinde bulunan youserların en azı 1636 yorum değerlendirmiş ve fikrimce 110 yorumu bulunan bi youser -bu başlığı açan youserdır kendisi- 1636 tane yorum okumuştur ancak gel gör ki bu youserımızın adı en çok yorum değerlendirenler kategorisinde bulunmamaktadır!

    buda böyle tespit ettiğim bi çelişkidir...
  4. sebebini bir türlü anlayamadığım olaydır. beğendiysen bas artıyı beğenmediysen hoşuna gitmediyse bas eksiyi. hak ediyorsa , daha sonra geri döndüğünde , lazım olduğunda tekrar görmek istiyorsan bas favoriyi kurtul. ne ki ? elinin kiri.
  5. sözlüğün seviyesini giderek aşağıya çekeceğini dusundugum durum. neden?

    şimdi ben bir kitap yorumunu oylayabilmem için onu okumuş olmam gerekir. sen kitap hakkında muhteşem bir yorum yazmış olabilirsin. hatta yazarın bile gözünden kaçmış bir detayı yakalabilirsin. sonra haklı olarak benden oylamami beklersin. fakat oylayamam. çünkü kitabı okumadim ve senin yazdığın yorumun ne kadar değerli olduğunu bilmiyorum.

    aynı şekilde çeşitli, anket gibi başlıklar daha kolay, hayata dair ve bireysel oldukları için ayrıca yorum yazmak için pek de bir zahmete girilmedigi için senin yorumundan daha çok oy alır. dünün en begenilenlerinde kendisine daha çok yer bulur.

    belki de ana başlıklara (film, dizi, kitap, belgesel, bilim...) verilen oylar "×2 " olarak değerlendirilmeli. bu sayede çaba sarf eden kişilerin yorumları ust sıralara çıkarken, çerez icerikler alt sıralara geriler. seviye yükselmiş olur. ayrıca yazarlar için de motivasyon kaynağı olabilir.
  6. bu konuda yazmaya artık utanıyorum lakin son kez yazmak istedim. belki sizde diyorsunuzdur buda her hafta aynı konuda yazmaktan bıkmadı diye fakat el emeği göz nuru bir yorum güncelden kaybolunca kendimi tutamadım.

    meta sözlük göçü ile birlikte herkes güzel bilgi girme peşinde. ben girilen yorumların hepsini tek tek okuyorum^:boş zamanım biraz fazla^ lakin neredeyse kimse okumuyor. okuyanlarda yorumları oylamıyor bile.

    lütfen sizden ricam yorumlara oy verin. yazar arkadaşlar yorumlarının okunmadığını, oylanmadığını görünce bir daha yazmak istemiyor. bakın favoriye alın demiyorum sadece el işaretlerine basın yeter.