1. yaşamayı göze alırken hayallere fazla bağlı kalmakla hata ettim gerçek olamayacakları gerçeğini göz ardı etmemeliydim...
  2. küçümsemeden duramıyorum insanları kendimden üstün gördüğüm gerekçesiyle değil,kendi hayatımı hemen hemen çoğu insandan fazla küçümsüyorum.yürürken kafamın içinde sürekli
    bu ne yapıyor? her gün bu işe mi gidiyor? , peki şimdi bu ne yapıyor? her gün evde mi oturulur? burada mı yaşanır? bu mu yenir ? tarzı düşüncelerden sıyrılamıyorum ve bu sebeple kendim hiçbir şey yapmıyorum,değer vermeyi unuttum yerini küçümseme duygularını aldı ve ele geçiriliyorum.
    sud
  3. klasik laf vardır hani işte fazla tevazu kibirdir falan diye. öyle tevazu gösteriyorum ki kibirimden ölücem. birinden övgü aldığım zaman anında estağfurullah deme öyle şeyler diyip içimden öyleyim tabi lan daha bile fazlasıyım hatta diyorum.
  4. evvelce sakin kalabilen biriyken, bir vakittir sinirli ve kırıcı oluverdim. fevri ve düşüncesizce davranışları pişman olsam dahi yapabiliyorum. farkında olmak sorunun çözümü için atılmış ilk adımdır düşüncesiyle kendimi avutuyorum.
  5. yapmayacaksın. çünkü pişman olacaksın. pişman olacağından yapmamalısın. pişmanlığı göze almamalısın. eğer göze alıyorsan ''ben acizim'' demeyi bilmelisin. bu durumun kefareti bu mudur, bu iki kelimeyle ''ben acizim'' diyerek ödenebilir mi!
    bunca iç savaşlar, onca mücadele sonucunda yenilgiyi kabul edip en başa dönmek. hayır, hayır! bu olmamalı. hakkını vermelisin bitmek bilmeyen acılı döngünün bu sonu gelmez ıstırabın.

    düşeceksin. kalmayı biliyorsun. çok korkmuyorsun ama acı veriyor farkındasın. düştüğünde de kalkıyorsun. ama her kalkış senden birşeyler götürüyor; yaşamaya dair sermayeni azar azar çekip alıyor.

    şimdi beni iyi dinle. ben en son yerden kalkmayı başaran 'sen'im. artık düşmemeli yola devam etmeli ve tıpkı atlas gibi bu ağırlığı olanca gücünle taşımalısın. bu biteviye akan hayatın kısır döngüsü içinde bir güneş, bir rüzgar gibi kendini yenileyerek ve yineleyerek dik duruşunu göstermelisin. bunu başarabilecek güçtesin. sığınacağın yer aklın. sana sahip çıkacak tek yer aklın. her zora girdiğinde bunları hatırlayacaksın. kararlı bir şekilde senden daha birşey gitmesine izin vermeden aklındaki o zehri atacaksın. her attığında yeniden doğacaksın; düşüp-kalkarak değil. daha da yükselerek.
    23.04.2017
  6. yani kendim diye söylemiyorum harika biriyim gerçekten..hayatımda her şey dört dörtlük..çok yardımsever,arkadaş canlısı,karıncayı bile incitmeyecek bir insanım.siz diğer youser arkadaşlarımı bir miktar melankolik görmekte ve oldukça üzülmekteyim.yani bir de olağanüstü empati yeteneğim var.oysa böyle depresyonvari duygulara ne gerek var.ben asla tatmadım bilmiyorum mesela..ve de övünmeyi hiç sevmem.öyle de tevazu sahibiyim.ay bugün yine çok tatlıyım (*:ironi içerir)
  7. tahammül seviyem oldukça düşük ve tavsiye dinlemem. doğru ya da yanlış, neyi kafama koyduysam onu yapıyorum. bir de sürekli kafama takacak bir şeyler oluyor ya da ben arayıp buluyorum. bilemedim şimdi.
  8. sabırsızım . hemen olsun istiyorum bir şeyler zamana bırakmayı zamanla öğrendim biraz ama hala üstesinden gelemiyorum. bir de önceden planlı bir insandım gurur duyardım bu özelliğimle artık hiç düşünmüyorum yarınımı. bu şekilde pek çok sorunun üstünden geldim gerçi ama uzun vadede ne olacak düşünmüyorum.sanırım hayal kırıklarım çoğalınca böyle oldum. hayırlısı yeaaa deyip bir salmışlık bir boşvermişlik bir sallabaşını al maaşınıcılık filan.
  9. asıl özeleştirim aslında alttaki paragraftaki ama bu da eklenmiş oldu.taslaklarımda bir sürü şey yazıp paylaşmadığımı gördüm.aklıma geleni yazıyorum demek nitekim bi örneği de altta.

    bugün nette dolaşırken küfür namına söylenmiş bir söz gördüm. şöyleydi: “dinozor kıçı”

    bir yandan gülerken bir yandan da ben neden böyle orijinal olamıyorum diye hayıflanmadım değil. bir de beynimde dinozor kıçının nasıl olabileceği ve ne şekilde karşıdakini rencide edebileceği soruları canlandı. demek ki yazar sadece kıç demekle yetinmek istememiş büyükçene bir kıç hayal etmişti. bana kalsa sinek götü falan dense küçüklükle rencide etmek daha kolaydı sanki. hahah olmuyo işte böyle orijinal olamıyorum.
  10. hayatımdan çıkarmam gereken insanları kendimden uzaklaştıramıyorum. kimseye git diyemiyorum. aksine bir de gururumu ayaklar altına alıp gideni geri çağırıyorum.