1. burası forum olmadığı için gereksiz önerme.
  2. forumlaşma konusu dışında, şahsi kanaatime göre; iki kişi arasındaki diyalog moderasyona tabi tutulamaz, kimsenin haddine değil. dolayısıyla yorum altında mesajlasmanın moderasyonu yorum sahibine verilmeli. bu durumda da iki kişi anlaşıp yorum altı mesajlaşmada suç teşkil edecek şeyler de dahil olmak üzere her şeyi yazabilecektir. mesela a kişisi b kişisinin yorumunda c kişisine küfür edebilir ve b kişisi bundan rahatsız olmayabilir. c kişisi olaya müdahale isteyebilir. bu durumda moderasyon diyaloga girmiş olur ki bunu kimse istemez. mesajlasma mesaj kutusunda olursa her şey usulüne uygun olur.
    abi
  3. sürekli bildirim geleceği ve buranın foruma döneceğinden gereksizdir...
  4. yorum olmadığı için diğer girdileri referans verip cevap hakkı doğuyor. haliyle diğer girdiler silindiğinde anlam bütünlüğü bozulacak girdiler peydah olmuş oluyor.

    şimdi böyle cevap niteliğinde girdiler forum olmuyor da yorum yapılabilmesi mi forum oluyor.

    bir de en baba forumculardan eleştiri geliyor.
  5. inci sözlüğe döner ki buna hiç gerek yok
  6. böyle uygulama getirildiğinde inci sözlüğe dönmez, aksine tartışmalar yorum altında saklandığından daha bile güzel olur.

    (cevap niteliği taşımıyor. eğer gene bu sebep gösterilirse bu niyet okumaya girer)
  7. girdiyi tamamlayan minik espriler, bilgi paylaşımı, konuyla ilgili ufak sohbetler, fikir alışverişinin herkesin faydalanabileceği şekilde görünür olması gibi kullanımları vardı yorumun. bu şekilde meta sözlük kaynaştı, motivasyon arttı. bir atmosfer oluştu. mesaj olarak atılınca olmuyor. olmuyor.

    tanısanız seversiniz bu özelliği.
  8. biz bu zamana kadar bu konuyla ilgili sorun yaşamadık. karşılıklı atışmanın önüne geçmek için, sitenin forum sayfasına dönmemesi için yorumlara cevaben yazılan yorumlar dahi hoş görülmüyor. ama bazen yoruma cevap vermek icap ettiğinde konu üzerinden yorumlara cevap verilebiliyor. ama en hası özel mesaj kullanmak.

    acil bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. ama olsun ya da olmasın taraftarı da değilim. olursa kullanırız, olmasa da olur.
  9. yazara anında dönüş yapabilmek ya da başkalarının o konudaki düşüncelerini okuyabilmek için gerekli olduğunu düşünüyorum. girdi altı yorumlar da bazen girdi kadar bilgilendirici oluyor. özelden konuşmak isteyen yine konuşur ya da girdiyi yoruma kapatma özelliği olabilir istemeyenler için. bence önemli bir eksiklik.

    bizimki sadece alışkanlık olabilir ama güzel bi alışkanlık. sabah kalkınca duş almak gibi, yemekten sonra diş fırçamak gibi, okulda gördüğün dersleri günü gününe tekrar etmek gibi falan falan.