1. kadınların özellikle evlenme çağında para için tercih ettiği erkekler uğruna sevdikleri adamı kolayca terk edebilmek için, kendilerini ikna etmek adına ürettiği en mantıklı ve en güçlü bahanedir. yıllar sonra bir gece yastığa koyulan başın sevilmeyen adamın dudakları arasında üşümesi ile hatırlanır.
  2. ya da kendisini sevmeyen bir adama onca zaman onca emek vermişken, gün gelip de o adam sevmediğini söylediğinde, kendisini teselli eden ikinci bir adama başta beslenmeyen ama zamanla oluşabileceğini umdukları sevgi yolunda, kendi kendilerine edilen telkindir.
  3. sırf kendisini teselli etti yanında oldu değer verdi diye sevgi beslemeye çabalanırsa eninde sonunda patlayacak sevgidir. bırakın teselli eden 'iyi bir arkadaş' olarak kalsın.
    tes
  4. olmayacak olandir . olsa olsa alismaktir gerisi yalandir .
  5. çocukluğumda inanmadığım
    ilk gençliğimde hala aklımın almadığı
    aşırı derecede romantik bir ilişki ardından evlendiğimden bir süre daha ihtimal vermediğim

    ancak bir bir mantık evliiliği düzleminde hayatını birleştiren dostlarımın mutluluklarını gördükçe, şu an itibariyle inandığım olgudur.
    yalan
  6. zamanla sevmek hikaye gibi geliyor sanki zamanla alışmak gibi daha çok bu.seversen ilk günden bi şeylerin farkında olmalısın.ilk görüşte aşk demiyorum ama o etkileşim olmalı eğer olmazsa zaten zor zamanlarda kişinin geçmişe dönüp hatırlanacak şey heyecan aşk değil zorlama gelir akla.
  7. olur, ama hep eksik olur. o heyecani yasamadan hep bir burukluk, icten ice bir kere geldik ne asklar yasanmis diye dusunur insan. ama cok mutlu da olabilirsiniz. bence tamamen tercih meselesi deli gibi asik olup hic anlasamamak sanki daha mi iyi?
  8. aslında gerçek olmayan eylemdir. sadece, insan bu yalana zamanla kendini inandırır.
  9. bazı coğrafyalarda "sevduğuni alamadiysan alduğuni sevecesun" şeklinde açıklanır.
  10. asıl adı "zamanla daha katlanılabilir bulmak" olan eylem. tabi bu öyle her yerde söylenmez, sanki böyle bir şey mümkünmüş gibi davranılır ki aslında son derece hüzünlü bir kelimedir.