1. öncelikle sevgili moderatör; bu yeme-içmeden çok sağlığı ilgilendiren bir konu olduğu için başlığı burda açtım. değiştirmemenizi öneririm.^:sevgiler^

    efendim zayıflama çayı konusu kocaman bir yalandır. bunu aldığım eğitime ve klinikte takip ettiğim danışanları gözlemleyerek çok net bir şekilde söylüyorum.

    piyasada - aktarda markette ve hatta internette online olarak satılan -özellikle bitki karışım çayları- metabolizmayı çok kısa sürede değiştirerek ve hatta toksik etki yaparak özellikle böbrek ve karaciğere zarar verebilir. kalp-damar hastalığı olmadan kalp krizine sebep olabilir.

    henüz geçenlerde bir hemşirelik öğrencisi zayıflama çayı içtikten sonra karaciğer yetmezliği yaşadı ve karaciğer nakli ile kurtarılabildi. haberin linki burada: zayıflama çayı sonucu

    içiyorum kilo veriyorum diyeni çok duyarsınız bu doğrudur. ancak durum şöyle gerçekleşiyor.
    bu çaylar (aslında genel olarak çaylar) diüretik yani idrar söktürücüdür. çaylardan sonra sık idrara çıkma bu yüzdendir. yani kilo verdim derken aslında asıl fazla kilonuzu oluşturan yağ dokudan değil, vücut suyundan kaybedersiniz. ki bu da yarardan çok zarardır. dediğim gibi böbrek veya karaciğer yetmezliği ile sonuçlanabilir.

    ***ayrı tutmamız gereken bir yeşil çay vardır. bununla ilgili de efsaneler var ancak yeşil çay zayıflatmaz. yalnızca düzenli beslenme ve fiziksel aktivitenin yanında, günde 1-2 kupa içildiğinde yağ yakımına destek olur.

    gelen her hastaya ve özellikle zayıflama konuştuğum herkese defalarca söylüyorum. zayıflamak veya sağlık kazanmak için lütfen kapsül gibi çay gibi ticari karışımlara inanmayın güvenmeyin. herhangi bir şey almadan önce üzerinde "sağlık bakanlığından onaylıdır" ibaresi arayın. "tarım bakanlığından onaylı" olması yetmez çünkü bu direkt olarak sağlığınızı etkileyen bir durum.

    -
    sorusu olan, aklına bir şey takılan varsa ekstra yardımcı olabilirim.
  2. bir de bir sürü markanın armutlu yeşil cay,zıkkımlı yeşil çay vs diye iteleme çabası var. kanmamak lazım. yeşil çayı da kapalı paket yerine aktardan satın alıp kendi evinizdeki meyvelerle şenlendirmek çok daha sağlıklı olur sanıyorum.
    edit: çay içerek zayıflansaydı türkiye'de hiç kilolu insan olmazdı.
  3. söylemeyi unuttum: piyasadaki slim gbi çaylar, çay karışımları da zayıflatır aynı etkiyle. ancak içerisinde sinameki olmamasına dikkat edin. sinameki barsak düzenini bozarak ishallere neden olabilir. ki zaten normalde kabızlık tedavisinde kullanılır.