1. bilenler bilirler. sayılar ve matematik konusunda bir deha sayılabilirim rahatlıkla. bu yetenek sayesinde hayatım çok kolay geçti. daha üniversitedeyken iq soruları hazırlayan ekibe katılıp para kazanmaya başladım. sonrasında doktorluk sinema ticaret derken para kazanmakta hiç zorlanmadım. iki yılda borsanın tozunu attıran borsacılara akıl vermeye başladım. bunlar matematiksel zekam sayesinde para kazanma hikayem.

    ancak hayatı başaramadım ben hayatta başarısız oldum. insanlardan çocukluğumdan beri çok hoşlanmam. ciddiye de aldığım söylenemez insanların çok büyük çoğunluğunu. insanların görüşlerine falan değer vermem. o yüzden ne giyinişime dikkat ederim ne konuşma tarzıma. şu an toplamda iki pantolon üç tshirt bir ayakabım var. sürekli aynı şeyleri giyerim ve kıyafetlerimi hiç ütülemedim. saçlarımı iki yıldır kestirmiyorum zamanım yok diyorum ama uğraşmak istemiyorum.

    böyle olunca insanlar sizin yanınızda huzursuz oluyor. çevrenizde insan barınmıyor ve kaçıyor. aslında yalnızlığı severim. ama bazen diğer insanlara bakınca insanların karıları çocukları dostları var. eksik hissediyorum kendimi. sonra tüm insanlığa diyorum ki: ''hepinizden nefret ediyorum ama tek başıma da canım sıkılıyor''^:twitterdan alıntı^
  2. zekasını kullanmadığına delalettir.
  3. zekasindan daha üstün basan olumsuz ozelliklerinin olmasindandir. usengeclik, pis olmak, karsisindakini onemsememek, egoist olmak, seviyesiz ve saygisiz konusmak... kisacasi iletisimde basarisizlik. keza paleolitik donemde olsaydik bu kisi basarili olurdu. vur hayvanin kafasina sopayi, surukle sacindan bir kadin, at magaraya, ye ic üre.
  4. zeki olabilir ama yeterince zeki değildir.eğer zeki olsaydı başarısız olmazdı. bazı konulardaki zekası normalden fazla bazı konulardaki zekası ise normalin altındadır.
  5. zeki olmak bir potansiyeldir.
    o potansiyeli değerlendirme yeteneğine "akıl" demek istiyorum. mesela akıllı uslu insan dediğimizde zekadan bahsetmiyoruz. zeki olmasa da akıllı bir insan, diğerlerinin aklına gelmeyen kurnazlıklarla pekala da başarılı olabilir. belli bir disipline sokmadan zeka da fiziksel yetenekler de medeniyetimizin "başarı" saydığı noktalara ulaştırmaz insanı.
    en klişe laflardan biri olan "bizim çocuk zeki ama çalışmıyor" lafını da mı duymadınız. zeki ama başarısız adamın ne pisliği kalmış ne uyumsuzluğu !

    "zeki ama başarısız bir insan olmak" , başarılı olmak için gereken iş birliği ve iş bitiriciliği becerememek ya da tercih etmemektir. çoğu zaman başarının bedeli iyi çalışmak değil birilerini ezmek ya da kendini ederinden fazlaya satmaktır bence. rekabet ortamı bizleri daha önde olmak için birbirimize çelme takmaya zorluyor.

    zeki ama başarısız insanları sevme ve koruma derneği başkan yardımcısı shebumi şibum bum
  6. gerizekalı ama başarılı olmaktan iyidir. düşman sahibi olmazsınız hiç değilse..
  7. abstract: zeki olmakla başarılı olmak arasında sanılanın aksine büyük bir bağ yoktur.

    zeki olmakla başarılı olmak arasındaki korelasyona x diyelim.
    bir çok alanda x, 0'dan büyüktür ama 1'e de yakın değildir. hatta bazı alanlarda 0'dan bile küçüktür.

    üniversitede öss'de dereceye girmiş çok arkadaşım vardı. ilk 500 sonrası dereceden sayılmazdı pek, o kadar yani. bu elemanlar çoğu zaman adapte olamazlardı bir çok şeye. başarısızlardı anlayacağınız. iletişimleri zayıftı. uyuyamazlardı. uyusalar uyanamazlardı vs. oda arkadaşım sayısalda 117'nciydi mesela. adam yıllarca depresyon yaşadı sonrası da genelde resesyondu^:iktisadi espiri^.

    bu arkadaşımın zekasına hayran olduğu ortak bir arkadaş vardı. düşün bu başkasının zekasına hayran. john nash kaynıyo ortalık. o da öyleydi. neyse uzatmayalım. tabi hayatında mutluları da vardı ama zeki adamlar genelde takıkdı bazı şeylere. bu da onların mutlu olmalarını (başarılı olmaktan kastın mutlu olmak olduğu varsayılmıştır) engelliyordu sanırım.

    ne diyordu. sad but true.
  8. zeki olmakla beraber hayatta efor sarfetmemenin getirmis oldugu durum, bu da mevcut sisteme aykiri yaklasimi doguruyor ve sistem disi kaliyorsun. maalesef mevcut sistemde basari istiyorsan isbirligi icinde olacaksin ve insanlari kullanacaksin.