1. türk silahlı kuvvetleri'nin 20 ocak 2018 tarihinde pkk/pyd/ypg/daeş'e karşı başlattığı askeri harekattır. sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna türkiye'nin sessiz kalma ihtimalinin olmaması nedeniyle kaçınılmaz olarak büyük bir kararlılıkla başlatılmıştır.

    harekata verilen zeytin dalı isminin barışı çağrıştırmasından daha öte, afrin'in kuzeyinde kalan zeytun'da çıkan ermeni zeytun isyanı'nı unutmadığımıza vurgu yaptığını düşünüyorum.

    allah askerlerimizin yanında olsun. gazamız mübarek olsun.
  2. ettiği zulüm bakımından pkk’dan geri kalmayan türkiye cumhuriyeti adlı devletin harekâtı. daha 3 yıl öncesine kadar, birbirinden farkı olmayan bu iki terörist oluşum görüşmeler, pazarlıklar yapıyordu. (bkz: çözüm süreci) şu an çıkarları uyuşmadığı için tekrardan savaşıyorlar. olan budur.

    öte yandan, türkiye’nin argümanları da çok komik. temcit pilavı gibi “terör koridoruna izin vermeyeceğiz” cümlesini gerekçe olarak sunup duruyorlar.

    peki bu harekâtlarla gerçekten barış mı geliyor? kürtler, ulus devlet kurma sevdasından vaz mı geçiyor? esad koltuğundan mı iniyor? tam olarak hangi kazanım elde ediliyor? huzur ortamı sağlanıyor, n’oluyor? hiçbir şey olmuyor. iki taraf da kayıp veriyor ve başka bir sik olmuyor.

    afrin’den ypg’yi çıkartıp öso’yu yerleştirince de bi sikim değişmeyecek. bir terör örgütünün yerini başkası alacak.
  3. Kisa bir süre önce daha ulusalci bir kesimden arkadaş, biz iki laf edince telefonlari saklamaya girişti. Hayatinda akrep gormemişti ve varligi konusunda kafasinda yalnizca uzaklarda süren bir çatışmanın ibaresi olarak kalmiş bu araclara karsi şaşkındı. Şimdi chp nin "eski" kitlesinin temsilciliğine soyunanlar da dahil, iktidarın bütün tek taraflı yayın organlarından stepnesi mhp ile beraber savaş çığırtkanlığına soyunanlar yine uzaklarda gerçekleşen bir gövde gösterisi ile zihinsel masturbasyonlarini tamamlamaya çalışıyorlar.

    Savaş kötü bir şey arkadaşlar. Işid'in sivillere karşı düzenlediği onlarca bombalı saldırı karşısında oylarımız yükseldi diyenler, bugün 'isid "çekildi" oraya pyd yerleşti, biz zaten vuruyorduk onlar cesetleri topladı' gibi namusuzca bir söylem kusuyorlar.

    Ne rusya ne amerika, bölgede bir dost gibi görülmüyor. Kendi çıkarlarını korumak dışında, uluslararası imajini ve kendi toplumlarinda ki yerlerini muhafaza edip beslemek adina, uygulayip uygulamadiklari her an değişen destek ve saldirilarinin propagandasini yapıyorlar o kadar.

    rusya'dan abd ordu kozu ile koparilan izin'in sebebi ile, aihm mahkemesinin iktidari kibarca kinamaktan başka bir şey yapmayisinin sebebi bundandir.

    Hayata dönüş, zeytin dalı gibi absürd isimler yalnızca gündemi meşgul etmekle kalmıyor, kendi kitlelerinde ki hafizaya da oynuyorlar.

    Twitter'da ü yü haketmeyen halk diye bir yorum gördüm. Ü yü haketmek ne demek nasil oluyor bilen anlatsin. Benim kürt arkadaşlarım var ile bu söylem arasında ince bir çizgi var. Zaten problemli bir hafızanın kendi kendini besleyen zehirli bir döngüsüdür afrin politikası.

    Ben kürdüm. Halk meclislerini, bölge halkının kendi kaderini tayin hakki gibi özgürlükleri savunuyorum. Zamaninda terör propagandasi diye beni yine tehdit edeceklere söylüyorum. Komik olmayın. Çok sikayetciyseniz özgür olduğumuz bir platformda yazmayin.

    Edit: terör konusunda ki bir mesaja cevaptır. Ayrıca bölgede ki insan sayısı hakkında bir fikir verebilir.

    "Terör tüm iktidarların kullandığı en geniş kavram. İşid kendi ülkesine havan topları atarken kılını kipirdatmamis iktidar, isid e karşı soylemleriyle sessiz kalinmasini amacladigi bir firat kalkani operasyonundan yeterince beslendikten sonra, şimdi bi başka savaş tuccarliginin peşinde. Bolgede ki halk meclislerinde araplar kürtler türkmenler var. Bu insanlar uzun zamandir beraber yasiyorlar. Peşmerge şengalden kacarken pyd nasil geri aldiysa isid den orayi, benzer bolgeleri geri aldiktan sonra tekrar evlerine parca parca donen halk, simdi tekrar göçe zorlaniyor. 50 bin kişilik cadir kentin amaci o(*:trt de bu akşam sınırdan yapılan bir programın söylemi). Bolgede sivil halk cok fazla ve asgari kayip yahut gözardi edilebilir ölümler kafası ile hareket ediyor bunlar.

    Mesela 4 temmuzda yazilan bir yazi

    http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-40489770 "
  4. dunyanin en merhametli insanlarinin ordusuna,bebek katili yaftasi yapistirmakta gercekten komiktir. sinirinda abd tarafindan en gelismis silahlari alan,olasi kurulacak bir kurt devletiyle turkiye cumhuriyeti devleti’ni tehdit edecek bir olusumun onune gecmek adina yapilan zeytin dali operasyonu gec bile kalmistir.

    tabanda sosyalist,olusum olarak fasist bir zihniyetin urunu olan ypg/pyd kacinilmaz sona maruz kalacaklardir.

    allah yuce turk milleti ordusu’nun yar ve yardimcisi olsun. aslanlarin vurduklari gol olur insallah. gol olsun ki su topraklarda turk,kurt,alevi,sunni baris icinde kardesce yasayalim.
    eale
  5. aşağıda ki değerlendirme, bu platformda konu hakkında daha önce yapılan yorumlar baz alınarak yapılan bir değerlendirme değildir. ama meraklısı varsa üzerine alınabilir. benim için bir sakıncası yok.

    işid'in kobani ya da ayn el arab kuşatması sırasında henüz amerikan desteği sağlanamadığı zamanlarda ''türk ordusu''nun işid'e karşı savaşmasını savunan ve bu konuda çığırtkanlık yapanlar bu gün 20 yaşında çocuklar kendilerini ilgilendirmeyen bir konuda ölüme gönderiliyor duyarı kasıyorlar. savaşın kötülüklerinden dem vuruyorlar. sanki o zaman bölgeye girilip savaşılsaydı ölenler 20 yaşında çocuklar olmayacaktı ve o zaman savaş silahlarla, bombalarla değil su tabancalarıyla yapılacaktı.

    aklımıza zekamıza hakaret ediyorsunuz. arasını doldurmadan devam edersem, daha doğrusu bizi dötümüzle güldürüyorsunuz.

    fakat bu durumun şöyle bir sakıncası var ki, bir müddettir satın alan yok ama tekrarlayan bu samimiyetsizlik ve duyar görünümlü manipülasyonlarınızla bütün kavramların içini boşalttınız ve tam gaz devam ediyorsunuz. bir gün gerçekten bu kelimelere, kavramlara, değerlere ihtiyacımız olursa evet kelime olarak onlar hala burada olacaklar ama hiç kimseye hiçbir şey ifade etmeyecekler.

    ekleme: alfabe elemanlarıyla ne kadar kombinasyon yaparsaniz yapin turkiye'nin bolgede operasyon yaptigi orgut terorist pkk'dir. kobani'de de terörist pkk var. bu gerçeği goz ardi etseniz bile, bölgeyi terk etmek isteyen insanları zorla alikoyup onlari zorla canli kalkan yapan yani sivil insanları rehin alan ve turkiye'de ki sivil insanlarin uzerine, sivil yerleskelere roket atan bir örgüt teröristtir. tabii bebek katili pkk'yi ya da bunları gaddar yöntemler olarak degerlendirmezseniz ya da suriye'de ki olusumun pkk olmadığını iddia ederseniz ya da pkk'yı sevgi kelebegi olarak gorürseniz önce ''sen bu söylediğine kendin inanıyor musun?'' ya da ''peki bizim buna inanmamız beklentin var mı?'' deyip neremizle güleceğimizi şaşırırız haliyle.

    aslında bunlara uzun uzun cevap vermeyeceksin. bir bakınız bırakıp ya da bir görsele link bırakıp gideceksin.
  6. işid, her aklı başında insanın gaddarlığından tiksindiği kökten dinci bir paralı asker ordusuydu.

    tehdit altındaki kobani ise, türkiye'nin beşte birini oluşturan kürt nüfusun tarihsel, kültürel ve güncel bağlarla yakınlığı olan sivil bir kent idi.

    bu ikisi arasında denklik kurmaya çalışırken herhalde arkadaş güleceği yerini şaşırmış.

    şimdi operasyon diyorlar - yani memleketin %20'sinin akraba bildiği insanlara karşı. umarım siviller ölmez; lakin, operasyonun bir gövde gösterisi olduğunu, iç politikaya yönelik olduğunu herkes biliyor; abd de biliyor, rusya da bilyor, kürtler de biliyor. o yüzden he yap yap diyorlar - fasülyeden. ulan hiçbir derde deva olmayan bu operasyonla sen toplumun beşte birini devlete düşman ediyon, memleketin geleceğini çıra gibi yakıyon, adamlar hayır yapma der mi?
  7. mehmetçik vuruyor, türk lirası değer kazanıyor. mehmetçik vuruyor, borsa yükseliyor.

    istanbul menkul kıymetler borsası iki gün üst üste rekor kapanışla kapandı.

    kürtler 1960'ta amerikan gizli servisinin oyunlarıyla ayaklandırılmıştı. mehmetçik vuruyor, dolar düşüyor. yoksa, türkler amerikan emperyalizmini nihayet yeniyor mu?

    ay bana bir şeyler oluyor!

    yatırımcı mutlu, bankacı mutlu, işveren mutlu. tayyip çok güzel, sen de gelsene?
  8. emperyalistler vardır, varolacaktır da tahmin edilemeyen bir süre, ve kapitalizm ne kadar barbarlaşmışsa dolaylı yoldan hepimiz o kadar emperyalizmin maşasıyızdır. bu, devletler de dahil her örgütsel yapı için geçerli. düşuncesi ne olursa olsun, müslüman kardeşler, ira, pkk, tunus devleti vs... dünya ölçegi baz alındıgında kücük sayılabilecek örgütsel yapıların tutunabilmesini sağlayan şey 'denge siyaseti'dir. iki kapital odağın çatışımını kullanmak yani. burda mesele bu denge siyasetini kurarken ne kadar kendiniz olmaktan çıktığınız, örgütsel varoluş ilkelerinize ne kadar ihanet ettiğinizdir. bu biraraya gelen her topluluk için geçerli bence.

    (bu arada sanırım "devlet olma" meselesinin 96'da örgutün tuzügünden çıkarıldığından kimsenin haberi yok. emperyalist planların neler olacagını "öcalan dünya ve ortadoğu siyasetini çok iyi okuyor" diyen zamanının yöneticilerine de sormak gerekiyor)

    harekata gelirsek burda yazip sildiğim düzenlemeye çalıştığım sonra çok uzun bulduğum entryler oldu. aslında çok uzatmaya gerek yok;

    bu iktidarın tek derdi vardır, o da iktidarda kalmaktır. bunun için nelerin feda edilebileceğinin de sınırı yoktur. suriye savaşı başladıgında cia'nın donattıgı ve katar suud ittifakının beslediği örgütlere destek vermek iktidarda kalmanın yoluydu, bugün de amerika'ya savaş acıyormuş gibi yapmak. (afrin'de amerika yok, o 5bin tırlık yardım da) incirlik acıktır, kürecik radarı da, ancak amerika'ya savaş açtim dersiniz. bir zamanlar "hoca efendi" demeyeni dövmek iktidarda kalmaya yarıyordu, şimdi fetö demeyeni dövmek.

    iktidarda kalmanın yolu anayasa mahkemesini lağvetmek bugün, dünyada en fazla gazeteciyi iceri tıkmak zorunda kalmak, yargıda talimata uymayanları liste yapmak, ohali uzatmak iktidarda kalmanın tek yolu. bir zamanlar ab uyum süreci yasalarına uymaktı, şimdi ise ab'ye kafa tutmak iktidarda kalmanın yolu mesela. ekonomiyi düzgün gibi göstermek için özkaynak ve özsermayenizi yok etmekse yol, onlar çoktan göze alındı. şimdi duşünün denge siyasetinde varoluş ilkelerine ihanet edilip edilmedigini? 95 yıllık cumhuriyetin kazanımlarinın ne kadarı çöpe gitti onu da mustafa kemal'in neferiyiz diyip savaş cığırkanlıgı yapanlar hesaplasın.

    iktidarda kalmanın yolu tek adam rejimidir. o tek adam olmadıgında iktidar da olunmayacagı mutabakatının sertliği bu milliyetçi histeri, bu harekat da iktidarda kalmak derdine ülkenin ateşe atılmasıdır. ülkeyi ayrıştırarak ülkenizi siz bölersiniz, x, y örgütler bölemez. ülkenin yarısını hain ilan ettiler, akp'yi eleştirenleri vatan haini ilan ettiler, daha ne olabilir. sonumuz hayrolsun.
  9. terörizm sevicilere dert olmuş , sınırlarımızdaki parazitleri temizleme harekatıdır.

    siyasi partilerden bağımsız , siyaset üzeri bir harekettir. o yüzden siyasilerle bu harekatı karalama çabası boşunadır.

    birlik olmayı , güçlü olmayı gerektirir.

    sona erdiğinde, kendi sapkınlıklarını süslü laflarla onurlu bir mücadeleymiş gibi (!) gösterme çabasındakilere, başkasının dalgasıyla gerdeğe girenlere, kansız şerefsizlere verilecek güzel bir cevap olacaktır.

    allah türk askerinin yardımcısı olsun.
    atom
  10. Barış diyenler, kendi siyaseti için Mehmetçiğin hayatinı hiçe sayanlara dert olmuştur, sivil ölümleri dert olmamıştır. şu operasyonun siyasi olduğunu görmemek agır patolojik bir durumdur. Birilerinin seçim hesaplarına uymasaydı siz görürdünüz siyasi miymiş değil miymiş? Savaş silahla beyninizi iğdiş eder, savaşların yüzde 90ı yalan üzerine kurulur, savaşta önce gerçekler ölür. Fakat anlıyorum, beyin güçlüyü derin korkuların ardından kutsar ve onaylar. Sosyal demokratlar! esirsiniz ve esir edene benzemeye başlıyorsunuz.

    bizi dinlemiyorsanız bakın levent gültekin ne güzel anlatmış