1. gün itibarıyla 3 askerimiz şehit olmuştur. 1'i ağır toplam 11 de yaralımız var. mekanları cennet olsun şehit olanların, milletimizin başı sağ olsun. yaralı askerlerimize de acil şifalar versin allah.

    tsk olayla ilgili açıklama yapıp rus uçakları tarafından askerlerimizin yanlışlıkla vurulduğunu söyledi. tamam fetö adamların uçağını düşürmüştü, fetö dedik üstü kapandı. bu olayın da üstü kapanabilir yanlışlıkla vuruldu denip. peki öncesinde neler oldu?

    geçtiğimiz gece erdoğan, trump'ı arayıp görüşme yaptı. bu görüşmede rakka'da ortak operasyon için erdoğan'ın ikna çalışması yaptığı söylendi. kürtlerin silahlandırılmaması için trump'ı ikna etmeye uğraştı. trump ise henüz karar vermediğini belirtti. washington post böyle yazdı.

    tabii bu durumun öncesinde de rusya, pkk ve ypg'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklamıştı.

    çok da şaşırtmayan iki haber oldu bu açıkçası. aba altından sopa göstermeye devam ediyor taraflar. tabii bunlar olurken korkutucu bir diğer iddia da rejim güçleri ile tsk'nın karşı karşıya geldiği iddiasıdır. suriye sorununu iyice çıkmaza bir hamle olur bu. el bab'ın kritik noktaları ele geçirilmişken, 20 şubat'ta cenevre'de barış görüşmeleri yapılacakken bu olayın yaşanması tam anlamıyla facia olur.

    bir diğer sorun da eksen kayması. yeniden abd eksenine doğru bir kayma yaşanır mı? bu uçak olayının da pkk-ypg açıklamasının da sebebi bu konuyla ilgili gözdağı vermek. rusya bu gözdağını verdi. peki iran-rusya-suriye üçgeninde konuyu çözmeye mümkün olduğunca yönelen türkiye, bir kez daha eksenini kaydırır mı? bir rakka görüşmesi rusya ile pamuk ipliğine bağlı ilişkilerimizi ne hale getirdi. umarım dengeleri gözetip, kararlı ve güçlü bir duruş sergiler hükumet. yeniden batı'nın saflarına girmek bölgeyi de orta doğu'yu da ateşe atmaktan farklı olmaz. hele hele trump iran'ı hedef alan açıklamalara başlamışken.

    ırak'tan sonra hedef suriye diyenlere gülüyordu insanlar. suriye'den sonraki hedef de iran diyenlere ayrı gülenler olmuştu. ırak ve suriye'yi gördük. sıra iran'a mı geliyor?
    ae

mesaj gönder