1. sözlük anlamı olarak kesinlikle yapmam etmem denilen şeylerin, zamanla seve seve yapılması durumu olarak açıklanabilir. ancak, yapacağım/ edeceğim denilen şeylerin yapılamaması durumuyla karıştırılmaması gerekir. birine biz halk arasında, kahve köşesinde, altın gününde tükürdüğünü yalamak derken, diğerine göt olmak deriz. elma ile armudu, üzüm ile çöpünü birbirinden ayırmalıyız, değil mi ?

    konuyu tam izah için biraz özele inmem gerekirse hayatımı etkileyecek her mühim konuda büyük konuştuğum zamanlarda tükürdüğümü yalamak zorunda kalmışımdır. makus talihim artık sağda solda ahkam kesemez olmama sebebiyet vermiş, beni teslimiyetçi bir hayatın eşiğine sürüklemiştir. ettiğim laflar ve sonuçlarından bazıları:

    1- adana'da yaşanır mı lan dallas gibi memleket. sonuç: 1 buçuk sene adana şantiyesi. şehirde bile değil, dağlarında.

    2- siyasetin girdiği yerde çalışılır mı oğlum manyak mısınız ? sonuç: x belediyesi sözleşmeli fen işleri mühendisi/ müdürü

    3- arabistan'a gideceğime etiyopya'ya, kamboçya'ya felan giderim. alkolsüz memlekette yaşanır mı lan? siehh sieeh sieeh. sonuç: 2 senelik iş sözleşmesi. evet evet, suudi arabistan'da.

    sonucunda en iyi ihtimalle ordan oraya göç ettiğim için daha da olsa büyük laf etmem. asla etmem, kat'a etmem, zinhar etmem. ettiğime buralarda rastlarsanız mesaj kutumu 3 iş günü içerisinde allandırın lütfen. tövbelerden tövbe beğeneyim kendime.

mesaj gönder