1. bu cinsiyetsiz tuvalet olayi biraz abartildi. durum soyle ki; all gender restroom dedikleri olayi tum tuvaletler icin uygulayamazsin. nasil uygulayamazsin soyle anlatayim icerisinde birden fazla kabin olan, alttan ayaklarin gozuktugu yada pisuvar bulunan tuvaletler cinsiyete gore olmak zorunda. ama icerisinde sadece bir lavabo ve klozet bulunan ve dis kapisi (kabin kilidi degil) kilitlenen tuvaletleri tum cinsiyetlere serbest yapabilirisiniz. bu tum dunyada boyledir.

    benim universitemde bircok all gender restroom var ama girince kapini kilitliyorsun. alisveris merkezlerinde aile tuvaletleri var anne baba cocuk beraber girebiliyor, iceride cocuk bezleme bolumu vs oluyor. iceri girilince kapi kitleniyor.

    odtu nasil yapti bilmiyorum ama icerisinde bircok kabin bulunan, pisuvar vs olan tuvaletleri herkese acmak sacma. kendi evinizdeki tuvalet gibiyle yapisi all gender dersin, kapiya isaretini yapistirirsin.

    he kullanima ve temizlige gelecek olursak. benim calistigim yerde iki tane tuvalet var ve ikisi de all gender. temizlik konusunda bir sorun yasamadik. birkac kez etrafta kanli ped birakildi o kadar baska vukaat olmadi.

    lgbtq olayina gelirsek, evet all gender restroom bir gerekliliktir her binada olmasi gerek. alisveris merkezi, okul, kutuphane vs ama bu tuvaletler tek kisilik ve kapi distan kilitli olmali kabin kilidi degil. benim yorumlamam ve gozlemlerim boyle.

    edit: cinsiyetsiz (bu ibareyi de sevemedim) tuvalet olayina karsi degilim sadece kadin/erkek tuvaletinin yani sira tum cinsiyetler icin de bir tuvalet olmasi taraftariyim.

mesaj gönder