1. her geçen gün daha kolay olan. ateizm mutlaka daha önce de vardı. ancak türkiyede 1992 yılında yayılmaya başladı. kim neden yaydı konusu başka bir tartışma. her üniversiteye çok zeki konuşma konusunda üstün yetenekli bilgili bir ateist yerleştirildi.

    odtü ve anadolu üniversitesi tıp fakültesi gibi solcuların kalesi olan yerlerde çok daha hızlı yayıldı. ben hayatımda ateist ne bilmezdim. tüm insanlar tanrıya inanır sanırdım.

    sonrasında adam bana kitap okumamı tavsiye etti. kuranı oku dedi. okudum normal geldi. kronolojik sıra ile oku dedi.

    neyse sonuçta ben aydınlandım ve mahalleye gittim. şarapçı kavgacı bir yer. o ortamda ben ateistim dedim bazıları gülerken bazıları dövmeye kalktı.

    anneme babama söylediğimde beni reddettiler. annem ağladı.


    sonrasında biz her düşünen insanla konuşmaya başladık. yüz kadar insanı ateist yapmışımdır. sonra o yüz kişi bin kişiyi ateist yaptı.

    ekşi sözlük denilen yer de böyle oluştu. tamam kitap entelektüel ortam ama o bizim yetiştirdiğimiz ateistler kitap okuyan çocuklar sedet denilen o kişi sayesinde bir efsane yarattılar.

    şimdi bakıyorum iki kitap okumamış ergen ateistim diyor. aslında her insan ateist doğar ama ben coolum sonradan ateist oldum diyen cahillere katlanamıyorum.

mesaj gönder