1. sorun şu ki; bu memlekette her zaman göç yolda düzelir usulü ile iş yapıldığından herhangi bir kimlik, pasaport, ehliyet vs gibi defter değişikliklerinde mümkün olduğunca son zamanlara bırakmak evladır.

    şöyle ki; yeni çıkartılan kartlarda/defterlerde düşünülmemiş bir eksiklik vardır, ilk alanlar bunların eksikliğimden mağdur olur. devlet bunu fark eder ve değişikliğe giderek eksikliği giderir.
    sonradan alanlar bu mağduriyeti yaşamazlar.

    mesela bir kaç yıl önce değişen pasaportlarda, vize kaşelerinin vurulduğu sayfa sayısı çok azdı ve hemen doluyordu. hemen sayfalar dolduğu için pasaport değiştirmek gerekiyordu ve vatandaşa masraf çıkıyordu. devlete bir sürü şikayet gitti ve bir sene sonra düzeltildi.

    neyse gençlere tavsiyem; devlet bir şey değiştirilecek dediyse en son günlere kadar bekleyin, zaten onun da uzatması gelir. nüfus cüzdanları değişikliğine 5 yıl süre verilir, 5 yılın sonunda 2 yıl ek verilir. bunun da sonunda 6 ay süre verilir. işte o 6 ayın 4.ayında gidin başvurun derim.

    devlet dairesi işi lan bu, hemen yapılır mı.. biraz bekleyeceksin ki düzelecek, defter harçları yüksektir, düşürülür. evrak fazladır, azaltılır.. sen uğraşmayacaksın. ^:kıps kıps^

mesaj gönder