1. ilkel bir dünyanın, kovanını korumak isteyen işçi arı misali davranan insanlarının ideolojilerinden biri.

    hiçbir şeye çözüm olmadığı halde, sırf insanlar çözüm getirecek fikirleri benimseyebilecek kadar gelişmiş canlılar olamadıkları için (hatta ütopya sözcüğü gerçekleştirilmek istenen değil gerçekleşmeyecek bir fikri ifade ediyor hep) ortaya çıkan pratiklerden biri.

    "he canım senin ırkın en üstünü olmalı, he sen en iyisisin ama bir şekilde diğerleri bunu reddediyor" (en iyisiysen nasıl reddetmelerine izin veriyorsun)

    zırvadır.

    bunu türk ırkçıları için söylemiyorum sadece. bütün ırkçılıklar anlamsız. mesela "halkların kardeşliği" deyip ikiyüzlüce ırkçılık edenler var. mesela avrupa kendine medeni diyor ama ırkçı.

    neden? çünkü toplumlar "kendinden güçlüye ezilmeden zayıftan yararlanmaya çalışan" sefillerle dolu (midesi olanlar için) tiksinç bir yapıdır ve insan birey olarak uzun süre yaşamaya elverişli olmadığı - belli bir sosyal kabiliyete de sahip olduğu için kurulmuştur/kurulabilmiştir. iki kişiyi bir araya getirdiğin an ikisi de diğerinin üstündeki ikna yeteneğinden memnun kalır, etkisi hoşuna gider.

    insanın kendisi de çelişkilerle doludur zaten. bir yandan bunlardan tiksinip diğer yandan toplumda kalacak kadar acizdir. zaten bu yüzden ırkçılık hala varolabilmiştir, saçmalığı kanıtlansa bile duygusal olarak kabullenilebilirdir.

mesaj gönder