1. halil turhanlı ve ömer madra tarafından açık radyo'da cuma günleri yayınlanan programın adıdır. her hafta bir kitap hakkında konuşulur, yazar veya çevirmen de mümkünse programa davet edilip kitap ile ilgili düşünceler paylaşılır ve sorular sorulur.

    ele alınan kitaplar genellikle felsefe ve politika ile ilgilidir. konuşmalar kitap içeriği ile sınırlı olmayıp, benzer olaylar, farklı yazarlar veya düşünceler, uygulamalarla da kıyaslama yapılıp daha çok kitaplardaki konular etraflıca ele alınır. işlenen konuya göre bazen 1 saatin yeterli olmadığını düşünür, tadı damağınızda kalır. misal o hafta komünizm hakkında bir kitaptan konuşulacaksa, kitap konuşmanın kurgusunun temeli olsa da bir çok komünist düşünce, şahıs ve kitaptan bahsedilir.

    program içeriğini genel olarak halil turhanlı belirlemektedir. çoğu zaman kendisinin entelektüel sermayesine hayran olmuş bulursunuz kendinizi. dinlenmesi ve takip edilmesi zorunlu bir şahıstır kanaatimce.

    programın uzunluğu sebebiyle arada 2-3 tane müzik çalınır. müzikleri kimin seçtiğini bilmiyorum ama her programda mutlaka bir sanatçıyı ve birkaç kitabı not alıyorum. ömür vefa ederse okuruz. radyo yayınını canlı olarak takip edemeyecekler için podcast olarak da yayınlamaktadırlar.

mesaj gönder