1. youreads ve benzeri oluşumlarla alakalı son zamanlardaki değişimler herkesin malumu. bu platformlar şu anda bir sancı ya da kırılma yaşıyor. ya sosyal medya artı tüketim çılgınlığına uyup, beğeni için yüzeyselleşecekler ya da daha muhafazakar ama kültür-sanat-birikim adına değerli bir yalnızlığa(!) maruz kalacaklar.

    ben de falanca sözlükten göçüp gelen tayfadanım. o mecrada artık kangren haline gelen durumlardan hepimiz sıkılmıştık ve zaten bir çözüm aranıyordu. tasarım işin tuzu biberi oldu derken güzel bir alternatifin -yani en azından bizim için- olduğunu farkettik. sonuç ortada.

    şimdi artık hiçbir şey eskisi gibi değil. burası geldiğimiz sözlüğün devamı değil aynı zamanda biz gelmeden önceki mecra da değil. yani bir değişiklik olduğu aşikar. ancak bu değişime verilen bana göre iki uç reaksiyon var. birincisi burayı aynen gelinen yere, eski(!) sözlüğe benzetmeye çalışanlar. ikincisi de burası eskiden dutluktu modundaki güzel insanlar.

    arkadaşlar artık bu tartışmanın sonuna gelip böyle güzel bir platformun tadını çıkarmalıyız. yeşilvadi tartışması yapan seferoğulları ve tellioğullarına dönmenin, buradan da bir kutuplaşma çıkarmanın alemi yok.

    buranın kendi içerisinde bir seviyesi olduğu aşikar. ancak bazı youserların entelektüel sıkıcılığına sahip oldukları da ortada. ortayolculuk yapmayı sevmem ancak benim görüşüm sıkıcı olmayan bir kültür birikimini hep beraber oluşturabileceğimiz yönünde. yani ne sıkıcı entelektüellerden olalım ne de yeni nesil neğeni çılgını yüzeysel kişiliklerden bir başkası, youser olalım işte!

    kardeşlerim, romalılar;

    yeni ve büyük tanımı her ne kadar türkiye topraklarında şu zamanlarda yaşayan bizler için korkutucu olsa da, bence aradığımız şey bu. artık neyi oluşturmaya çalıştığımızı konuşmak yerine oluşturmaya çalışalım bence. ütopya hayalleri kurmaktansa, onu yaşamaya çalışmak bence -başarısız olunsa bile- çok daha erdemlidir.

    hepinizi youserlık kurumuna katkı yapmaya davet ediyorum, zira youreads kazanırsa gazze kazanacak, mazlum coğrafyalar kazanacak. buradan bu yolda bir taş olsun koyan herkese selağm olsun.

mesaj gönder