1. bu sezon sahnelenmeye başlayan istanbul devlet tiyatroları oyunudur.
    tanıtım yazısı:
    #cehennem düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme boyutlarını bilimkurgu atmosferinde tartışıyor.

    metin belgin yönetmen ve oyunculuk olarak ön plana çıkıyor yine.

    sıradışı - bilimkurgu bir oyun. benim için; izlediklerimden çok farklıydı. başlangıçta kimsenin oyundan bir şey anladığını sanmıyorum. sonlara doğru parça parça sahneler birleştirilerek anlaşılabilir duruyor. anlaşılabilirlik açısından zor bir oyundu diyebilirim.

    sanal gerçeklik, sanal gerçekliğe bağımlılık ve insanların gerçek dünyada yapamadıkları -veya eğilimlerinin farkında olmadıkları- ancak sanal dünyada uyguladıkları şiddet, istismar gibi kavramlar üzerinden ilerliyor. suç nedir? bilişim suçu nedir? internet ortamı = #cehennem'in kuytuları nedir, orda insanlar farklı karakterlere bürünmüş halde ne yapar....

    -
    dekor çok sadeydi. tüm oyun bir masa başında sorgu sahnesi temel alınarak planlanmış, ışıklar bu noktada çok ön plana çıkıyordu böylelikle; bu açıdan etkileyiciydi.

    bilimkurgu ancak özünde psikolojik gerilim oyunu. ve doğrusu; izlerken de çıkınca da kendinizi biraz rahatsız hissetmenize sebep oluyor.

    not: oyun +13 yaş için uygun.

    "biz algılarla oynamıyoruz, algılar sizinle oynuyor."
  2. bu dönem devlet tiyatrolarında sergilenen tüyleri diken diken eden oyundur. çok beğendiğim söylenemez.