1. erzurum başsavcılığı’na göre mümkün olan eylem. evet, yanlış okumadınız. kendinizi boyunuzdan kısa ranzaya asabiliyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

    suriyeli kürt mülteci 20 yaşındaki dilo derviş’in 31 aralık 2015’te erzurum aşkale geri gönderme merkezinde intihar ettiği ileri sürüldü. ancak olay yeri inceleme raporunda derviş’in intihar ettiği ileri sürülen ranzanın boyu 1.65 metre olarak yazıldı. oysa ki dilo derviş 1.72 metre boyunda.

    olay yeri inceleme raporunda ortaya çıkan bu bilgiyi değerlendiren avukat tugay bek, o boyda birinin 1.65 metre ranzada intihar ettiğini kabul etmenin mümkün olmadığını dile getirerek, “bu mantık hatasına rağmen savcılık bu olayın bir intihar olduğu tezinde ısrar etmektedir” dedi.

    !---- spoiler ----!
  2. mümkündür. kapı koluna bile başlayabilirsin o ipi. beyne giden oksijen kesildiğinde en fazla 5 10 saniyede bayılacak olmanız sebebiyle isterseniz ayaklarınız yerde olsun ölürsünüz.

    size şöyle bir örnek de vereyim. etrafımda şiddetli öksürdüğü, hızlı ayağa kalktığı için bayılan arkadaşlarım oldu.
  3. vicdan turnusolüdür. kişi kendini asmaya karar vermeye görsün 15-20 santimin lafı olmaz. netekim "devlet cinayet işlemez".
    mutlu
  4. ipi boynuna astığını ve kafasının 7 cm'den uzun olduğunu düşünürsek mümkündür. olay ile ilgili bir fikrim yok ama