1. yeni yıl 2016'yı aratmayacak gibi hızlı başladı.
  2. bu ülkeyi evveliyatından beri geriye taşıyan bir kitle varsa o da siyasal islamcılardan başkası değildir. osmanlı da dahil, türkiye cumhuriyeti de. onlar olduğu sürece biz asalak ve geri kalmış bir ülke olmaya devam edeceğiz.
  3. an itibariyle valinin açıklamasına göre 1 kişinin polis toplamda 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırı.
  4. 112 çağrı merkezinden arkadaşlar 40 üstünde ex olduğunu söylüyor..
  5. daha önce ankara gar saldırısında ölü sayısını 20 ile başlatmışlardı son açıklanan sayı 100 ü geçti. bu sefer ilk açılışı 35 le yaptılar
    reinada hafta sonları bile 600 700 kişiye hizmet veren bir mekanda yılbaşında bu sayı daha da fazladır.
    kalaşnikof gibi yakından sıkıldığında delip geçen ve hatta arkasına da işleyen bir silahla ölü sayısının 35 olması fazla iyimserlik, sanmıyorum ama umarım yanılıyorumdur da sayı artmaz
    liselerde bile 1 polis görev yaparken reina gibi bir yerde de 1 polis olması ( istihbarat alındı söylentisine rağmen) ve bunun dışında da bodyguarda denk gelmeden içeri girebilmeleri tam bir rezalet.
    valinin konuşmasında olay kontrol altında saldırganlar etkisiz (ölü ya da diri) olarak ele geçirildi diyememesi de başka bir nokta. eğer öyle bir şey olsaydı vatandaşlarımızı katleden bu canileri kahraman polisimizin yaptığı über başarılı operasyonla ele geçirdik diye abartarak anlatırdı bence.

    bu sefer terör garibanı ya da halkı değil biraz daha zengini üst kesimi vurdu hiçbirimiz güvende değiliz bizim gibi paranız tanıdıklarınız olan siz de değilsiniz. umarım artık istikrar, güvenlik, olanaklar, gelişen türkiye zırvalarını bırakıp bişeylerin farkına varırsınız.

    son olarak bakalım bu gece yarısı kızlı erkekli alkollü mekanda hemde yılbaşında eğlenen münafıklar da valimizin söylediği gibi şehitlik mertebesine mi uygun görülecek haşmetlimiz hünkarımız tarafından yoksa sadece sayıdan ibaret ölen vatandaş mı olacak.
    wtf
  6. daha yeni yıla dair umut besleyecektik ama biz...

    hoş gelmedin 2017. bundan sonrası çok zor işte.

    ve artık acaba sözlükten birilerinin de canı yanmış mıdır diye endişelenmek, olmamasını dilemek. elden bir şey gelmemesi ve gelenin gideni bu kadar çabuk aratması. kelimelerim kifayetsiz, duygularım allak bullak.
  7. analiz kasmaya gerek yok. adım adım içsavaşa ....
  8. günlerdir izin verilen göz yumulan hatta bilfiil devlet eliyle devlet ağzığıyla yapılan mitolojik bir karaktere saldırının vücut bulmuş halidir. charlie hebdo ile başlayıp, orlando ile paris ile berlin ile devam eden insanlık dışı saldırılar silsilesinin en son halkası reina oldu maalesef. dindar ve kindar nesil hayatlarımızı kanatmaya devam ediyor ve korkarım burada dason bulmayacak. daha çok imam hatip açmaya, diyanete daha çok fon vermeye, pislikmedya organlarınızda herkesi hedef göstermeye devam ettikçe biz hergün biraz daha çok öleceğiz. istifa eden olmaz (tuhaf ki yayın yasağı bile çok geç uygulandı), katil veya katillerdeelbette ölü ele geçirilir, emri verdirenler, azmettirenler asla bulunamaz,öğrenilmez, üstü kapatılır, terör lanetlenir, birlik ve beraberlik masalları tekrarlanır, biziçekemeyenlere göz dağı verilir ve hayat kaldığı yerden devam eder...nerede kalmıştı sahi hayat?
  9. "mağbet veya bir pazar yerinde de aynı şey olsa..." diye başlayan korkunç cümlelerin kurulduğu, hadsiz bazı basın kuruluşlarının "uyarmıştık, kutlamayacaktınız!" dediği ve yine türkiye'de yaşadığımızı hatırlatan terör olayı.