1. yahu arkadaş şehrin göbeğinde bomba patlamış daha önce olduğu gibi iktidara yakın yalaka basın soytarıları ambulansların ne kadar hızlı gittiğini, itfaiyenin nasıl çabuk müdahale ettiğini anlatıyor ve bu saldırının bugün ki başkanlık ve yeni anayasa'ya karşı yapılmış olduğunu söyluyor.
    lan bir kere bu patlamalar neden oldu, güvenlik zafiyeti var mı, istihbarat olmuş mu? sorun bir kere ya.

    sabaha kadar utanmadan 20 yaralı haberi yapan it sürüsü medya bir anda 29 şehit var diyor.

    şunu çok net söylüyorum her kim şu patlamalardan kendisine çıkar, rant veya herhangi bir malzeme çıkarıyorsa onun allah belasını versin.

    evet ortadoğu bataklığına girmiş bir ülkenin vatandaşı olarak soruyorum benim sıram ne zaman gelecek? bu boktan ülkenin, değersiz üçüncü sınıf vatandaşını ne zaman, kimler patlatacak, işid mı? pkk mı? dhkp-c mi? feto mü? benim canımı hangisi alacak?
  2. az önce bir televizyon kanalında, ismini vermek istemiyorum ancak hepiniz tahmin edebilirsiniz, bu patlama, başkanlığı provoke etmek amacıyla yapılmıştır dendi. yazıklar olsun, vicdansız köpekler, can ölüyor orada can.
  3. bugün arkadaşımla uzun zamandır gitmediğimiz eskişehire gidip dolaştığımız sırada aramızda, geçen sene yine böyle bombaların sık aralıklarla patladığı zamanlar eskişehirde valilik vs çevresinden uzak durarak dolaştığımızın muhabbeti geçti ve ne zamandır olmuyor demiştik. çok tuhaf ki bu akşam bu gerçekleşti. yeni bir güne uyanıp mutlu olabilmek için sahici tek neden yok. yine aynı senaryolar baştan yazılsın. bombayı hangi örgütün patlattığının ortaya çıkması, neticesinde tarafların dalaşması ve unutulması. çözüme giden tek fikir yok. hep bir karalayayım uğraşıları. geriye sayıdan ibaret bir tablo kalıyor. kararan hayatlar, umutlar, hayaller çöpe. yeni yıl daha eşiğinde gösterdi yüzünü. bombok bir çukura yuvarlanıyoruz. bu gidişle çıkamayacağız gibi. herkesin birbirine sahip çıkması gereken noktada iyice kopuyoruz. ölüm hiç bu kadar normalleştirilmemişti sanırım şu ana kadar cumhuriyet döneminde. insanı ölüme alıştır ki ne olduğunu unutsun. yeni türkiye felsefesi.
  4. bugün beşiktaş maçı vardı, haliyle çok kalabalıktı oralar. ilk gelen haberlere göre istanbulun birçok merkezinden duyulmuş, hatta twitterda kadıköyde bile camların titrediği söyleniyor. iki adet çok şiddetli patlama sesi duyulmuş. terör saldırısı olduğu söyleniyor.
    canlı yayın için:(bkz: https://www.youtube.com/watch?v=oruk-T3_xSw)
    çevik kuvvet otobüsüne yönelik yapıldığına dair bilgiler var. 20den fazla yaralı olduğu söyleniyor. umarım can kaybı olmaz.

    lanet olsun lanet olsun. çok üzgünüm.
  5. haberlere bakıyorum, herkesin dilinde bir "intikam" lafı. hadi vatandaşın bunu söylemesi mazur görülebilir de içişleri bakanı bile "intikam alacağız!" dedi. cenazede konuşan bir emniyet muduru "siz kimin kopegisiniz!?" şeklinde konuştu.

    ülkenin idaresi böyle adamlara kaldığı için bugün bunları yaşıyoruz.

    korkum su ki bu saldırı kanlı bir seçimin başlangıcı olacak. akp taraftarlarının daha bombaların alevi sonmeden dillendirdikleri "başkanlık olsa bunlar olmaz!" gibi cümleler patlamalardan kimin nemalandigini gosteriyor bence.
  6. normalde bi insanın patlamada ölmesi savaş halindeki ülkeler haricinde anormal bi durumdur ya, bizde o yok artık.
    ülkede iki ayda bi bomba patlıyor, ama istihbarat teşkilatı bu konuyla ilgili hiçbir şey yap(a)mıyor. ne de güzel istihbarat di mi ?

    "ist avrupa yakasındaki tüm patlamalarda kullanılan tonlarca patlayıcı ya boğaz köprülerinden geçmiştir, ya araba vapurları ile
    düşünün....."

    bi gün bu patlamalardan birinde bi yakınımı, bi sevdiğimi kaybedersem düşüncesi resmen beynimi kemiriyor, işin içinden çıkamıyorum.
  7. Yabancı kaynaklara göre 15 şehidimizin olduğu patlama. Allah kalanlara sabır versin. Mekanları cennet olsun.
    Kaynak
  8. her nereye baksam genel olarak gördüğüm en büyük cümle !! ALLAH BELANIZI VERSİN !!
    tabi nasıl olsa elden birşey gelmiyor ya allaha havale edelim..
    allah en iyisini bilir.. ama patlamaları allah yapmaz arkadaşım.. (*:filler tepişir çimenler ezilir)

    evet allah dahi tevekkül derken senin bütün işi ona bırakman zaten elden ne gelir ki kılıçdaroğlu mu yönetecek bizi onun yönetimindense hergün şehit haberi duyarım patlama haberi duyarım daha iyi inancında olman ne güzel...

    görünce iğrensemde bunu buraya koyucam , koyucam ki hergün televizyonu açanlar günü mutlaka birkaç şehit haberiyle kapatanlar görsün unutulmasın unutturmayalım..
  9. geleceğe dönük plan yapmaktan insanlar korkar oldu. tüm şehir koca bir mayın tarlası kimin ne zaman basacağı belli olmuyor resmen. terör işte öyle lanet bir bela. neticede ateş en çok düştüğü yeri yakıyor allah yardımcıları olsun.
  10. ne yazıkki 38 insanın ölümüne sebep olan patlama.

    bende beşiktaş meydanında haftasonumu değerlendirirken patlama sesini fazlasıyla hissettik. olayın verdiği şaşkınlıkla bazı şeyler yatışsın diye yerimizden ayrılmadık, çevremizde herkes birilerinden haber almaya çalışıyordu gerçekten çok üzücü bir durum..

    işin daha da kötüsü ispanyol spor gazetesi olan marca'da bile terör olayına tepki gösteren bir yazı varken, türk medyasındaki gazetelerin hemen hemen hepsinde anayasa teklifi manşetlerden inmediğini gördük.. ülkede kimlerin öldüğü ne yazıkki ölenlerin yakınları ve sağduyulu vatandaşlar hariç kimsenin umrunda değil.. kanıksadık benimsedik bunları. sadece sıranın bizlere gelmesini bekliyoruz..

    başımız değil, insanlar sağolsun!