• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.53)
11.22.63
ingilizce öğretmeni jake epping’in zamanda seyahat ederek başkan john f. kennedy’nin suikastini önlemeye çalışmaktadır. ancak bu mücadelesi lee harvey oswald, aşk ve geçmişi sebebiyle tehlikeye giriyor.


  1. Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan mini tv serisi. Stephen King ve J.J. Abrams yapımı dönem işi bilim kurgu dizinin ilk bölümü 15 Şubat 2016’da hulu televizyonu'nda yayınlacak.

    Stephen King gibi zaman zaman piyasacı ancak öyle böyle değil ^:the shining^^:The Green Mile^ hikayeleri vesilesiyle hakkı teslim edilesi bir deneyimin; lost, fringe gibi dizi sektörünün rotasıyla oynayan işlerin yanına Almost Human gibi cesur ama başarısız denemeleri de koyan inişli çıkışlı jay jay'in; kah vıcık vıcık romantik komedyen, kah 127 hours'taki performansıyla mevzuyu ekrandan çıkarıp salona taşımayı başarabilen ne idüğü belirsiz james franco'nun enteresan birlikteliği. heyecanla bekliyoruz.

    * 11.22.63 on Hulu Teaser Trailer (Official) - youtube
    * 11.22.63 (2016) - imdb
    * STEPHEN KING + J.J. ABRAMS + JAMES FRANCO = 11/22/63 - playtuşu
  2. henuz romani (yogunluktan dolayi) bitiremedim ama cok surukleyici oldugunu soylemeliyim. stephen king gercekten akici bir dile sahip.
  3. ilk bölüm itibariyle, görünürde zamanda yolculuk ediliyor olması dışında bilim kurguluk bir numara yok. ileri bölümlerde bu mevzunun teknik altyapısına ve geçmişine dair söylem geliştirirlerse heyecanlı olabilir ancak dizinin öyle bir kaygısı yok gibi. tahminen zamanda yolculuk meselesini sadece araç olarak kullanıp suikastın gelişim süreci ve geleceğe dokunuşuna dair koşturmalı aksiyonlu akıl oyunları yürütecekler.

    hikayedeki polisiye alt yapı benim pek ilgimi çekmedi ancak meraklısı için titiz bir kurguya benziyor.

    dönemin havasını öyle buram buram hissedemedim. mekanlar, kıyafetler, araçlar ve müzikler 20. yüzyıla, davranışlar ise 21. yüzyıla ait sanki. benzer dönemi ele alan the knick bu konuda daha başarılı.
  4. ilk iki bölümüyle son yıllarda başlayan diziler içerisinde en iyisi olacağının sinyalini vermiştir. senaryonun kitap uyarlaması olması, james franco nun başrolde olması, son zamanlarda popüler olmuş bir konuyu işlemesi bunun sebepleri. imdb ye göre ilk sezon 8 bölüm sürecekmiş ve muhtemelen 2. sezonda james franco olmayacak. ama olsundu bu kadar lüzumsuz dizinin arasında o olmasa da ikinci sezonun olması yeterli gelecektir bu bünyelere. ilk 2 bölümden biraz bahsetmek gerekirse:
    !---- spoiler ----!

    predestination a benzer bir konu işleniyor dizide tabi kendi kendini düdükleyen kimse yok burada o yüzden beynimize tecavüz etmeden güzel güzel anlatılıyor hikaye. zaman yolculuğu olayını kabullenmekte çok zorlanmıyor bizim eleman gözü kara dalıyor rabbit hole e . bunu yapması için bir sebep bulmamız lazım tabi o da elemanın boşanma sürecinde olması, tutunacak bir dal araması. aslında az zamanda çok iyi hissettiremiyorlar bunu ama idare ediyoruz şimdilik. ayrıca bizim tembel beynimizi yormamak ve kahramanımızdan da hep yakışıklı kalması için paralel evrende geçen zamanı 2 dk da sabitlemesi gayet güzel. gelelim hikayeyi daha bir mantık çerçevesine oturtan "push back" olayına. benzer hikayelerde buna benzer kavramlar vardı ama isim vererek bu kadar öne çıkarılmamıştı. kelebek etkisini sınırlandıran, mantık çerçevesine oturtan güzel bir yeri var dizide bu kavramın. elemanın 2. bölümün sonunda aileyi kurtarmasının geleceğe etkisini merak etmekteyim çünkü büyük ihtimalle dizinin gidişatını belirleyecek.

    !---- spoiler ----!
    ayrıca sabri reyiz size şunu öneriyor (bkz: true detective)
  5. 4.bölümü yayınlarmış dizi
  6. Çok başarılı bulduğum bir TV uyarlaması. Dizi kıtlığı çeken veya ne izlesem diye soranlara ilk tavsiye ettiğim dizilerden birisi. Bu sene gerçekten çok iyi diziler izliyoruz eksik olmasınlar. kitabını okumadım -bu benim eksikliğim- fakat genel olarak dizinin çok iyi uyarlandığı söyleniyor ki izledikten sonra okuma ihtiyacı da duymadım açıkcası. tek sezon ve sadece 8 bölüm su gibi akıp gidiyor. aramızda kalsın özellikle son bölümünde gözyaşlarıma hakim olamadığımı hatta salya sümük ağladığımı belirtmek isterim. yaşını başını almış insanım ben yapmayın böyle şeyler^:swh^.

    imdb
  7. romanı okumadığım için kitaptan uyarlaması nasıl olmuş onu bilemiyorum ancak güzel bir mini dizi olmuş, bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. sıkmayan konu ve sıkmayan bölümler olunca, bu sıcaklar da ve tatiller de izlenebilir.

    ayrıca;

    !---- spoiler ----!

    finali epey bir duygusal boyutta olmuş. jfk'nin ölmemesi durumunda dünyanın boktan bir yer olacağını düşünmüştüm, ki dizide de 2016 yılında öyle oldu. ayrıca sadie'yi oynayan kadın cidden çok güzel be! resmen âşık oldurtuyor kendisine. o derece.

    !---- spoiler ----!
  8. ilk bölümünü izleyip devamını getirmeye fırsat bulamadığım dizi. genel konu olarak gayet güzel, duyduğum kadarıyla işlenişi de güzelmiş. izleyip göreceğim bakalım.
    jimi
  9. final bölümüyle hunharca ağlamama neden olan, yoğun programıma rağmen iki günde bitirdiğim 8 bölümlük stephen king kitabı uyarlaması dizi. kaliteli oyuncular ve oyunculuklar barındırması da cabası. ayrıca gerçekten alınma videolar, fotoğraf ve gazete sayfaları senaryoyla güzel bir şekilde bağdaştırılmış. izleyin izlettirin..