• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.99)
12 angry men - sidney lumet
genç bir adam babasını öldürme suçuyla yargılanmaktadır.12 tane jüri tartışmak için bir odada toplanırlar.bu jürilerden 11 tanesi çocuğun suçlu olduğunu söyler ama 8. jüri(henry fonda) suçsuz olduğunu söyler.diğer jüriler ona kararını değiştirmesinde ısrar etmektedir ama tartışmadan kararını değiştirmeyecektir çünkü boş yere masum bir çocuğu ölüme göndermek istememektedir.sadece bir odada geçen ve sadece konuşma üzerine yapılmış ve klasikler arasına girmiş sidney lumet in başyapıtı, sinema tarihinin en önemli filmleri arasında gösterilmektedir.


  1. tuhaf bi film. insan darlanıyor açıkçası orada olup, yav tamam ne yapacaksanız yapın deme noktasına geliyor. çocuk gerçekten suçlu mu değil mi onu da tam öğrenemiyorsun, öyle gereksiz bi sevinç. film bittiğinde bence en çok da film bitti diye mutlu oluyor insan.

    ha sorsan kült filmler arasındadır, iyidir güzeldir bir şey demek istemiyorum, sinema severler alınmasın. ama daraltmıştı beni, bi odada 12 tane adam ruhuma ters.
    abi
  2. hukuk fakültesini yeni kazanmış öğrencilere zorla izlettirilen klasik filmdir. henry fonda nın oyunculuğuna da ayrı parantez açmak gerekir.
  3. bir kaç sahne dışında tamamen bir odada geçen, 12 jüri üyesinin bir kişinin suçlu olup olmadığına karar vermeye çalıştıkları, bol bol '' guilty'' ve ''not guilty'' kelimelerini duyduğumuz başarılı film. 3 numara gerçekten öfkeli.
    yoda
  4. her dönemin kültü olmaya aday bir klasik. hukuk, yargı, adalet gibi kavramlar hiçbir zaman adamakıllı işlemediği için bu filmin parmak bastığı nokta hep boş kalacak ve dolayısıyla film sürekli izlenecektir.
  5. hukuk öğrencisi bendenizi sağlam etkilemiş filmdir. konu oldukça klasik fikir özgün. 100 yıl sonra bile etkileyici havasını kaybetmeyecektir.
  6. amerikan adalet sisteminin nasıl işlediğini öğrenmek isteyenlere az da olsa ipucu veren şahane filmdir. an itibariyle imdb 250 listesinde 7. sıradadır ve son birkaç yıldır - onca büyük yapımlara rağmen - ilk ondakini yerini koruyabilmiştir. siz düşünün artık.
  7. her bir oyuncunun işini layıkıyla yaptığı, hiç sıkılmadan izlediğim enfes filmdir
  8. "on iki engri men" şeklinde telaffuz etmezseniz kimse bu filmden bahsettiğinizi anlamaz. öyle de kırılamaz bir yanlış telaffuz duvarına sahiptir.
  9. roma hukuku hocamın dediği gibi: hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve herkesin savunulacak bir yanı vardır.hukuk fakültesi okuyan arkadaşların izlemesinde büyük fayda var.
    caner
  10. tamamı aynı mekan ve aynı kişilerle geçmesine karşın tuhaf bir biçimde sizi içine çeken,sık sık diyaloglarıyla düşündüren ilginç filmdir.