13




  1. 13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir.

    bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur; apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12a' dir ya da 14 'tür. 13 numaralı oda yoktur. olsa bile insanlar o odada kalmak istemezler. hatta ayın 13 'ünde işe gelmeme, uçak ve tren rezervasyonlarının iptali, alışverişin düşmesi ve benzeri davranışların abd'ye günde milyonlarca dolara mal olduğu söylenmektedir.

    bu inanç bir fobi olarak kabul edilmiş olup adi "triskaidekafobi"dir.
  2. ergenliğimin başlangıç yaşı, öyle hatırlıyorum en azından. asabi bir hale gelişim, etrafa durup durduk yerde bağırmalar. ufaktan ufaktan bir şeyler yazmaya başlamam ve o yazdıklarım sayesinde şimdilerde daha kendini anlayan, sakin bir insan oluşum. yüzümdeki sivilceler, ilk sevgilim, ohoo uzar gider liste.
  3. kucukken hesaplamaya calistigim cumadir kendileri (hangisi 13.cumaya denk geliyor diye) ne etkilemissin be jason abi .
  4. uğursuz olduğuna inanılan, hatta bazı yolcu uçaklarında koltuk sıra numarasının 12'den 14'e atlamasına sebep olan, ortaokulda basketbol takımında oynarken giydiğim formanın numarası.
  5. belki de uğursuz olduğuna inanıldığı için inadına sevdiğim bir sayıdır kendileri.
  6. uğursuz denmesine rağmen benim uğurlu sayım ^^