1. ysk referandumun iptal başvurusunu reddetti. beklenen karar.

    bu süreçte, yani ysk'nın itirazları inceleme sürecinde, iktidar ve kurumları üzerindeki baskıyı somut delillerle arttırmayan muhalif medya ve siyasi partiler bence sorumluluklarını tam olarak yerine getirmemişlerdir.

    hemen "hırsızın hiç mi suçu yok" demeyin. kardeşim sen chp, sen hdp ciddi bir iddia dile getiriyorsunuz. belki hepsinde olmasa bile pek çok sandıkta görevliniz vardı. arayın tek tek görevlilerinizi, sorun bakalım, arkadaşım senin sandığında mühürsüz zarf veya pusula var mıydı? vardı. anlat bakalım nasıl oldu o iş, nereden geldi zarflar pusulalar, olağandışı bir şey dikkatini çekti mi? çekti, şöyle oldu, böyle oldu... çok basit! eğer gerçekten oy hırsızlığı olduysa iki üç tane sandık görevlisinin ifadesi yeterli olurdu.

    bunu medya da yapabilirdi. bizde araştırmacı gazetecilik denilen meslek öyle nadir ki, muhalif basın ancak demagoji yapıyor. bütün iddiaları bir dosya haline getirip ilave tanıklıklarla zenginleştirecek insan kaynağı hiç mi yok? millet twitter'da elinden geldiğince parçaları birleştirmeye, somut bir şeyler üretmeye çalışıyor. gazetelerde ve diğer mecralarda tık yok.

    bunlar yapılsa, hem sokağa çıkan insana güven duygusu aşılar, hem de ysk red kararını bu kadar kolay alamaz.

    yapılamıyorsa, yani mühürsüz pusula ve zarflar ile usulsüzlük arasında somut ilişki kurulamıyorsa, neden reddedileceğini bile bile ysk'ya başvuruyorsun, neden meclisi boykot edicez...ya da bir dakika etmicez, saçmalıklarıyla kendini komik duruma düşürüyorsun, neden sokaktaki insanın güvenini derinden sarsıyorsun?
  2. iddia olmaktan çoktan çıkmış buz gibi gerçeklerdir.
  3. ysk kararı açık şekilde kanunsuz olmasına rağmen, kabul etmek gerekir ki usülsüzlük iddiaları da ,sonucu değiştirmeyecek birkaç münferit olay dışında, yersiz görünüyor.

    sonuç:
    ysk seçimi başarıyla yönetebildi mi? hayır
    seçmenin çoğınluğu başkanlığı onayladı mı? evet
  4. chp yönetiminin yaptığı araştırmaya göre "sadece" istanbul'da "eksik" girilen hayır oyları 200.000 civarında imiş.

    oy ve ötesinin tutanak teyit uygulamasında gördüğüm tek bir örneği yazayım sadece: şanlıurfa'da bir köy...seçmen sayısı 196...geçerli oy 196...hayır sıfır (rakamla 0) ...herkes maaşallah doğru şekilde oy kullanabilmiş, tek bir geçersiz oy yok, ve hepsi evet...

    mühür muhabbetlerine girmeyeyim şimdi...neden hayır bloğu adaletli bir seçim isteği ile mühürsüz oyların geçersiz olmasını ister iken evet cephesi bundan korkuyor? mühürsüz oyların acaba yüzde kaçı evet yüzde kaçı hayır?

    sonuç: seçmenin çoğunluğunun başkanlığı onaylamadığı aşikar olan referandumdur. hükümsüzdür.
    mesut
  5. Chp yönetiminin yapması gereken, istanbul'da eksik girilen 200 bin eksik oyun belgelerini, ispatlarını ortaya dökmek. Oy ve ötesinin ön raporuna göre eksik/yanlış girilen veriler seçim sonucunu sadece %0.01 değiştiriyor.

    Chp bu ispatı getirmedikçe Sokağa çıkan binlerce insanın kaderini sorumsuzca tehlikeye atıyor, gaddar iktidarın insafına terk ediyor!
  6. muhursuz oylarin surulmesi olayi, hayir cikmasi durumunda secimi tekrar etmek icin bir hamleydi. evet cikana kadar secime devan edecektik tek seferde evet cikmasi iyi oldu, surundureceklerdi. iyi yanindan bakiyorum ne istiyolarsa yapsinlar eninde sonunda ettiklerini bulacaklar.
  7. gündemde tutulmaya devam etmesi gereken "iddia" değil gerçektir. hayatın normal akışına geçildi, herkes kabullendi, böyle bir adaletsizlikle bu işin sonu nerelere kadar gidecek belli değil. bugün yüzünde pislik bir gülümseme ile kendi kendine sistem değiştiren, bundan sonra hak hukuk tanır mı sanıyorsunuz? hiçbirimizin hiçbir hakkı güvence altında değil uyanın artık uyanın!
  8. türkiye'nin kurucu üyesi olduğu ve bütün alınan kararlarını onaylayarak katıldığı avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı'nın (agit) yayınladığı 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu ön raporu.

    bu kurumun, her ne kadar bazı zamanlarda tarafsızlık ilkesini yeterince uygulamadığına dair kuşkular oluşsa da, tarihsel süreçte uğradığı değişim ve dayandığı önemli ortak deklarasyon düşünüldüğünde ( helsinki nihai senedi) açıklanan raporun sözü geçen iddialar konusunda önemli olduğu bir gerçek.
  9. Rezalet hakkında derli toplu ilk açıklamayı hayır ve ötesi platformu yaptı. Elinde müthiş bir örgüt imkanı bulunan chp kendinden utanmalı gerçekten, bu ne basiretsizliktir yahu.

    Hayır ve ötesi demiş ki; "Tüm seçmenin firesiz oy kullanmış gibi görüldüğü sandıklarda bulunan seçmenlere ulaşılarak oy kullanıp kullanmadıklarının belirlenmesine yönelik çalışma devam etmektedir."

    Bunu da sivil toplum platformları yapacaksa, chp saksı mı? Selam olsun bu platformu örgütleyen ve emek veren insanlara!