1. her hafta kendilerini konuşturuyrlar.
    ve biz durumları normalleştiriyoruz.
    suriye'de de böyle başlamıştı herşey. hafta da 2 3 bomba patlıyordu. şimdi suriye'de yaşayan suriyeli yok.
    tepki verelim arkadaşlar tepki verelim.
    sokağa çıkalım bağıralım yoksa sonumuz çok yakın.
  2. gene masumlar öldü. gencecik çocuklar. ne denilebilir ki. sebep olanlar kendi kanlarında boğulsun.
  3. şaşırmadık. bizi koruyan bir devletimiz yok. yalnızız. herkes üzülüyor güya ama hiçbir şey yapılmıyor.
    sebep olanların ve halkı bunlardan koruyamayan beceriksiz, süs eşyasından hallice şekilde bir bok yapmayan, koltuk sevdalılarının allah belalarını versin.
    bunaldım bu bok çukurunda hayatta kalmaya çalışmaktan. yaşamak değil evet, hayatta kalmaya çalışmak bizimkisi.
    kıyamet kopsa ya artık...
  4. artık güne patlama haberi ile başlamak veya günü patlama haberi ile kapamak rutin bir hale geldi.

    şu an için 9 şehit olduğu söyleniyor. allah ailelerine sabır versin.
  5. ölenlerin de, sağ kalanların da iyi olmadığı patlama. ama ne beklersin ki? şehit olmayı öğütlemiyor muydunuz? 2017'den tek dileğim şu ülkeye bir nükleer bomba filan atılsın da tamamiyle kurtulalım. bir devlet, bir hükümet huzur ortamını sağlayamıyorsa niye vardır ki? niye hâlâ varsınız sayın yüzüne tükürdüklerim?
  6. bu bir ahlak meselesidir. türkiye hükümeti artık her ne hata yaptıysa belli ki pkk'ya ahlak vermiş, hatta hediye etmiş. çünkü bu adamlar bu şekilde şehirleri patlatma hakkını kendininde görür olmuş. eğer bunun ahlaki bir altyapısı olmasaydı kendi destekçilerini kaybetme riskini göze alamazlardı. fakat hükümet at gözlüğünü takıp bir tek biz ahlaklıyız herkes ahlaksız boyutuna geçtiği için toparlanması gerekmektedir. avrupa abd ahlaksız, pkk şerefsiz, feto hain, ışid katil derken muazzam bir ahlak geliştirip hukuk devletini sekteye uğrattılar. halbuki dünya üzerinde ahlak oluşturmayan hiçbir topluluk yoktur. sana uyar ya da uymaz onun mantıksal olarak tutarlığa ulaşması varlığını sürdürmesi açısından önemlidir.

    şimdi olayın özeti şudur; pkk kendine ahlak altyapısı bulmuş olacak ki şehir eylemlerini gözünü kırpmadan yapıyor. demek ki bu eylemleri yaptığında yeni militan eklenmesinde sorun oluşacağını düşünmüyor. bunun altyapısı hdplilerin içeri alınması da olabilir, belediyelere kayyum atanması da olabilir, çok sayıda operasyon yapılması bölgede sıkıyönetim olması da olabilir.

    devlet aklının artık pkk'nın ahlakını çökertecek hamle yapması gerekiyor. bu işin başka çözümü kalmamıştır. hatta devlet aklı artık hükümeti de bir kenara koyup işini yapmalıdır. olayların gelişimi artık siyasi boyuttan uzaklaşmış devletin bekasını tehlikeye atmaya gelmiştir. devlet öyle hamleler yapmalı ki pkk her eylemi yaptığında militan bulamama riskiyle yüzleşmeli ve yok olma tehlikesini düşünmeli.
    abi
  7. terörün allah belasını versin demeyle olmuyor işte allah senin belanı veriyor.son 1 haftada 2 bomba da sana patladı kaç tane insan öldü,kaç tane insan sakat,kaç tane çocuk öksüz kaldı şimdi bir düşün bakalım allah terörün mü belasını veriyor yoksa senin mi?

    dini kullanarak geldiniz ülkenin tepesine oturdunuz.fen liselerini anadolu liselerini imam hatiplere çevirdiniz çünkü neden bu ülkenin bilime sanata ihtiyacı yoktu hocaya imama ihtiyacı vardı sizde her yeri imam hatibe çevirdiniz.

    peki şimdi ne oluyor? kansız,şerefsiz teröristler senin içinde her gün her hafta bomba patlatıp senin canını alıyor ve sen bu durum karşısında sadece hocanla imamınla bela okumakla yetiniyorsun.bunun hesabını soracağız diyorsun.neyle hesap soruyorsun sen ya neyle kimle hesap soruyorsun.e sorsaydın madem bundan öncede 30'dan fazla patlama oldu bu ülkede canlar yitip gitti o patlamalardan sonra hesap sorsaydın ya ah ah çok geri zekalı bir toplum yetiştirildi bunun yanında din kendi çıkarları için kullanıldı ve şimdi bütün insanlar bunun bedelini ödüyor.

    ilk değildi son da olmayacak ben de yarın öbür gün bir bombalı saldırıda öleceğim, sende.hayır ölmeyeceğim diyebilir misin? diyemezsin,garantisi yok.şansa yaşıyoruz.
  8. "ülkemizde artık sokaklarda yürümek mezarlıkta gezinmeye benziyor." bir animasyon filminde yapılan bu tespit şuan içinde bulunduğumuz ülkemizi net şekilde anlatıyor.
  9. yine bir terör olayı daha artık dışarı çıkmaktan korkmaya başladım :(
    adamlar kendilerini patlatıyorlar farkında değil.
  10. elimi, kolumu nereye koysam olmuyor. sokağa attım kendimi yok o da bir şey değiştirmedi. daha ne kadar dayanacağız bilmiyorum. iki gün önce annemler ziyarete geldi, sabah tabi onlar erken uyandı, ben yatakta yar uyanık haldeyken içerideki televizyondan ambulans sesleri falan geliyordu, dedim herhalde beşiktaş saldırısının tekrar görüntüleri var, yine analiz yapıyor ekrandaki aynı yüzler. sonra yataktan kalktım ve salona geçtiğimde yine o aynı ekran, sonda dakika manşeti altında, kırmızı sütunlar içinde koca harflerle bombalı saldırı. ve bizimkilere 'günaydın' demeden yine mi patlama oldu dedim, gözüm yarı açık. işte bu ruh haline ben gibi hepimiz büründük, ama başta dediğim gibi nereye kadar? sen ben ölene kadar mı ya da kuzenimiz, anamız, babamız ölene kadar mı? hani şu ateşin düşüp de yaktığı yerin sardığı bir kilometre kare kalmayana kadar mı? bilmiyorum dostlar, bilmiyorum artık ne hissettiğimi bile bilmiyorum, üzüntü, öfke, kaygı hepsi birbirine karıştı. daha 30 olmadan kendimi 80 yaşında gibi hissediyorum, bir türlü açılmayan karanlık bulutlar altında yaşamaktan ruhumuz çürüdü, artık yıldırımlarını esirgemeden fırtına kopsun ve güneş yüzünü göstersin tekrardan kendini, tabi öyle bir şey mümkünse..