1. klasik ortadoğu ülkelerinden tek farkımız gelen ambulansların kalitesi...
  2. son bir haftadır seksen döneminde "siyasi sebeplerden" okuyamayanları daha iyi anlıyorum. her gün en yoğun saatlerde kurtuluş'tan beytepe'ye gidiyorum. sabah en yoğun, akşam en yoğun saatler. kızılay'da ankaray'dan inip çayyolu metrosuna binerken en az on dakika geçiriyorum. insanlar hep tedirgin, herkes sessiz, yanındakiyle bile konuşmuyorlar. sanki ölmemek için kendilerini evrene unutturmak istiyorlar. şimdi daha iyi anlıyorum. ben de sessizleştim. dans ederek gider gelirdim ben okula. biraz sonra sevdiğim insanı almaya gidicem, sıhhiye'de insin kızılay'a uğramasın diye karar aldık. insanız biz ya, özgür olmadığımızı biliyorduk ama yaşadığın şehirde istediğin yere gidememek?

    üç gün kampüste kaldım gidip-gelmemek için, yolum başkentin en işlek en canlı -bir zamanlar- yerine düşmesin diye(!) toplum olarak öyle bir psikoloji içine girdik ki kızılay bomboş, tunalı ve bahçelievler'e gitmedim ama tahminimce oralar da pek kalabalık değildir. öldürüyorlar lan bizi, ölüyoruz sapır sapır. bugün okulu bırakıp yurtdışına yerleşmeyi düşündük. bak erasmus'u bile istemeyen insan okulu bırakıp gitmek istiyor buradan. bizi bu hale getirdiniz. şu sevmediğiniz entelektüel tabaka ve entelektüel olmak için didinen genç tabaka bu ülkeden kaçmaya çalışıyor. eserinizle gurur duyun!

    annem arıyor "aman oğlum gitme kızılay'a falan" diyor. diyemiyorum ki anne evim kızılay'a bacaklarımla on dakika seviyorum orayı, başta diyordum ama artık haklı. her yer simsiyah ve tutunacak hiçbir dalımız kalmadı. bari birbirimize sahip çıkalım. ölüyoruz lan, alın vatanınızı başınıza çalın. alın toprağınızı götünüze sokun. tezer özlü'yü hatırlıyorum hiç bu kadar dokunmamıştı diyorum, "burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi." alın hepsi sizin olsun. yeter ki bizi rahat bırakın, yeter ki yürüyebilelim sokaklarda. yeter ki kahkaha atacağımızda utanmayalım kendimizden, insanlığımızdan. istemiyorum toprağınızı da devletinizi de. hepsi sizin olsun.
  3. sadece 2 ölü var diye sevinecek duruma geldik. daha ne kadar dibe vurabiliriz ki ?
  4. valiliğin uyarıları dikkate alınmadığı sürece hayatta kalınabilir. artık böyle bir yol izlenmeli.

    insanları rakamlara dönüştürdüğünüz iktidarınız batsın.
  5. mecazi değil, gerçekten patlama sesiyle uyandım bugün... günlük hayata devam edelim deyip, 150 korumayla gezenin de, terörist diyemeyip gerilla diyenin de allah belasını versin.
  6. patlamadan 10 dakika önce istaklaldeydim. şişli'ye geldim. telefonuma baktım annem bin kez aramış. ondan öğrendim olayı. insan hayatının bu kadar değersiz olduğu bir ülke... yazık.
  7. mit'e haber verelim, cumartesi falan, artık mesai olacak ama uyansınlar çok rica ediyorum!

    amk ben 90'ları da gördüm ama her gün patlayan bomba, bu kadar aciz bir güvenlik teşkilatı hiç olmamıştı. emeği geçenlerin de bombalarla paramparça olmasını diliyorum.
  8. alman konsolosluğunun saldırıyı bilip konsolosluğu kapattığı,mitin önleyemediği terörist eylem.
  9. "bu ülke bizim değil, bu ülke bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi..." - tezer özlü