1. 17 Nisan'da türkiye saatiyle 09:00 da başlayan ve gerek startıyla gerekse çekişmeli geçen o ilk 15 turuyla formula1 tutkunlarına o eski zevki vermese de verdiği zevkle küçük mutluluklar sağlayan 2016 sezonunun 3. Yarışı.
    Yarışın daha ilk turlarında eski şampiyonların bir bir geriye düşmesi ve yarış boyunca tırmanmaya çalışması, takım stratejileri, güvenlik aracı, kaza, takım arkadaşlarının çekişmesi vb. f1 severlerin görmek istedikleri tabloları %75 sunan bu yarışı serhan acar'ın sunmaya devam etmesi de ayrı bir güzeldi.
    Not: herşeye rağmen forever alonso. Bu adamın senelerdir hakkı yendiği yetmiyormuş gibi bu kadar kaliteli ve tecrübeli pilotun çaylaklar arasında sürünmesi alonso hayranlarına da koymuyor değil.
    Not 2: yayın hakları hangi kanala verilirse verilsin reytingiyle ve twitter tt listesine girişiyle, hayranlar tarafından düzenlenen imza kampanyalarıyla her yarış günü kendini belli ettiği halde Türkiye'de hâlâ hakettiği değeri alamaması yine biz f1 severler için üzücü bir durum.

    Çin grand prix'in antrenman, sıralama ve yarış sonuçları için şuradan veya buradan bilgi ve haber alabilirsiniz.

    Edit: imla