1. turizmden çıkarak tüm türkiye ekonomisini etkileyecek olan kriz. turizm krizinin etkisiyle gayrimenkul, perakende giyim, ulaşım sektörü ve hatta sigorta sektörü gibi bir çok sektörlerde kayıp yaşanacaktır. ekonomi aslında bir besin piramididir. bir nokta da ortaya çıkan kriz, tüm noktaları etkileme ihtimali yüksek. geleceğe yatırım yapmaktan bir haber turizmciler ise yerli turiste yıllarca yaşattıkları işkence sebebiyle de toparlamaları çok zor görünüyor. umarım teğet geçer. krizin teğet geçmesine nede olsa alışığız.
  2. insanların genellikle "bana ne", "beter olsunlar" gibi tepkiler verdiği muhtemel kriz. sektörden bazılarının türk vatandaşlarının yurtdışına çıkışlarının zorlaştırılmasını istemesi ve yerli turistlere üstenci yaklaşımını devam ettirmesi bu tepkileri güçlendiriyor.

    özellikle tarımda olmak üzere hemen her sektörde dalgalanmalar olur, 3 sene bereketli olur 1 sene kıtlık olabilir. çok kazanırken bunu devlete veya vatandaşlara vermeyenlerin az kazanınca bu açığı devletten ve vatandaşlardan bir hakmış gibi talep etmesi ilginç bir durumdur. çok kazanırken bu birikimi doğru değerlendirmek ve zor zamanlarda kullanmak iş sahiplerinin sorumluluğudur.
    agah
  3. krizdir. müstahaktır. yabancı turist bolluğunda şımararak yerli turisti hiçe sayan turizm sektörü, paçası sıkışınca yaz tatilini uzatarak yerli turist avına çıkmıştı. ne kadar başarılı oldular bilemem ama daha beterini hak ettiklerini düşündürüyor.
  4. ülkesindeki turizm sektörünün sadece ama sadece bilmem kaç yıldızlı, her şey dahil lüks otellerden ibaret olduğunu sanan cahillerin doluştuğu başlık.

    yerli turist için kültür turu gibi oldukça ekonomik bir alternatif var. 600 liraya 5 gece konaklamalı karadeniz turu var, 800 liraya 7 gece konaklamalı ege akdeniz turları var. var oğlu var. sadece öğle yemeklerine para ödersin, ortalama 15-20 tl.

    git bakalım yurtdışına, yapabiliyo musun bu fiyatlara aynı turu. tur haricinde nereye gidilecekse ekstra ücret ödemek zorunda kalırsın. öğlen yemeğine türkiye'ye kıyasla bi dünya para ödersin.

    diyelim ki tura çıkmıyosun, türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da benzer tesislerde kalmak istiyosun, aynı fiyatlara kalamazsın. arada uçurum var. fakat türkiye'de de basit tesislerde kalsan, ortalama 70 lira ödersin. havaalanından arabanı kiralasan, şehir şehir gezsen, geçtiğin güzergahta bulunan antik yerleşimlere,müthiş koylara bir uğrasan, göz atsan saçma salak tesislere tıkılıp kalmasan ne iyi edersin, ne mutlu olursun.
  5. 4 gözle beklediğim kriz dir beter olsunlar adamlar yerli turiste 2500 tlden satıyor elin yabancısına 1000 tlden
    jedi7
  6. normaldir,altın yumurtlayan tavuğun kafası çoktan kesilmiştir,siyasidir,oy uğrunadır.
  7. okulunu okudum ve bu sektörde çalışıyorum genel olarak baktığımda türkiye için turizm zaten çoğu bölgede hiç var olmadı.herşey dahil turisti otelden çıkarmayan işletmeler,hediyelik eşya dükkanlarının ve o bölgedeki esnafın gelen turisti yolunacak kaz olarak görmeleri, yerli turisti istemeyen fahiş fiyatlarla tatili lüks haline getiren zihniyet, çalışan personelin vasıfsız olması. kalifiye elemanı hak ettiğinden az ücretle ve fazla mesai ile sömürmeleri sektörü olumsuz etkilemekte. kriz bu ülkede hep vardı. bu kafayla gidilirse artarak devam edecektir
  8. adım adım geliyor, hatta son -son derken 13 mart 2016 tarihli olan- ankara patlaması ile artık geldi diyebiliriz.

    bir bomba da sahil kesiminde patlarsa 2017 turizm krizi de yolda diyebiliriz.
  9. kapıdadır. etkisi hissedilmektedir. 3 milyar avro suriye dadılık parasının on katından fazlası zarar hanemize yazılacaktır. ha endişeleniyor muyum, hayır. cihan padişahımız bunun üstesinden gelir. iki katarlıya kültür mirası satmaya bakar iş.
  10. uçak krizinde sonra ruslar
    sultanahmet bombasından sonra almanlar...
    şimdi ise fransiz turistler türkiye'ye gelmekten vazgeçtiler..
    bu yıl türk turizminde altın yıl değil, altina etme yılı olacak
    hala daha "durmak yok yola devam diyenler" duvar yakındır ,ister istemez duracaksınız da yazık olacak şu güzelim ülkeye...!
    bu kadar duyarsızlık
    bu kadar umursamazlık
    bu kadar vurdumduymazlık
    bu kadar tepkisizlik
    bu kadar neme lazımcılık karşısında
    bir kez daha anladım ki...!
    bir felaket olmadan ayağa kalkamayacağız...!
    ister adına deprem diyin..
    ister iç/diş savaş deyin
    ne olursa olsun bu %49,5'un uyanacağından ümidimi kestim...!
    oturup sabırla rabbimin cc tokadını bekleyeceğim...!