1. insanların genellikle "bana ne", "beter olsunlar" gibi tepkiler verdiği muhtemel kriz. sektörden bazılarının türk vatandaşlarının yurtdışına çıkışlarının zorlaştırılmasını istemesi ve yerli turistlere üstenci yaklaşımını devam ettirmesi bu tepkileri güçlendiriyor.

    özellikle tarımda olmak üzere hemen her sektörde dalgalanmalar olur, 3 sene bereketli olur 1 sene kıtlık olabilir. çok kazanırken bunu devlete veya vatandaşlara vermeyenlerin az kazanınca bu açığı devletten ve vatandaşlardan bir hakmış gibi talep etmesi ilginç bir durumdur. çok kazanırken bu birikimi doğru değerlendirmek ve zor zamanlarda kullanmak iş sahiplerinin sorumluluğudur.
    agah
  2. sanıldığı kadar da turizm ülkesi olmadığımızı gösteren krizdir. meğer sadece rusun fakirine bedavaya deniz güneş satıyormuşuz o kadar. alternatifimiz çokmuş. tüm becerimiz her şey dahil bedavadan biraz pahalı tatil köyü pazarlamakmış. dünyada geniş sosyokültürel skalada rağbet görmüyormuşuz. ucuzcu vandallar için cazibe merkeziymişiz. siyasal bir hareket yapmak isteyen ukrayna bile (hani ruslarla papazlar ya) uçak dahil 250 dolardan yukarı vermeyiz haftalığına dedi. biz de sanıyoruz bi tarihimiz var kültürümüz var vizyonumuz var portföyümüz var. bunlara rağmen otellerin halen yerli turisti becerme çabasının devam ettiğini gördükçe "müstahak" demekten alamıyorum kendimi. ha bir de antalya oy dağılımından bahsetmedim bile.