1. geçen seneki başlığına şuradan (bkz: 12-13 ağustos 2015 perseid meteor yağmuru) ulaşılabilinecek olan gök olayı.

    her yılın bu mevsiminde türkiyenin bulunduğu konumdan rahatlıkla gözlemlenebilir olsa ve en güzel manzaraları 12 ağustos gecesi verse de, başlangıç günü 28 temmuz olarak kabul edilir.

    ben, bu güzel manzarayı, bu harikulade gök olayını yazarlara duyurabilmek için her gece başlığa yorum gireceğim. ki hepimiz bu şahane olayı duyabilelim.
  2. saygıdeğer dostlar hepinize sevgiler.

    biliyor musunuz bugün büyük gün. ay antalya'da 00.30 civarı batacak. ve bu saatten sonra gökte göktaşı kıyımı başlayacak. bunu, bunu naparsanız yapın ama kaçırmayın, oldu mu?
  3. başlığı görünce yayıncı bir abimizin hikayesi geldi aklıma; eski eşini nasıl "tavladığını" anlatmıştı. ne alaka diyeceksiniz şimdi; şöyle: bir süredir görüşüyorlar, duygular belli ama ötesine gitmek ne mümkün, "bir şey var aramızda" diye başlayıp susuyorlar ha bire...bir akşam yemeğe davet ediyor bu abimiz kadını, güzel bir tepeye gece vakti piknik yapmaya gidiyorlar..."hadi bir oyun oynayalım" diyor abimiz kadına, "gökten her bir yıldız kaydığında seni bir defa öpmeme izin vereceksin"...meğer meteor yağmuru varmış o gece...kadının bu bilgiye sahip olup olmadığı hala bir muamma...
    mesut
  4. bu gece en azından bu başlığa bir mesaj girerek, belki birilerine mutluluk kaynağı olacak bir olayı görmelerini sağlayabilirim diyorum

    ben, en azından bu geceliğine göklerden affımı diliyorum.

    bu geceliğine tanım filan da umurumda değil,
  5. bir kitap seçmek.

    bir müzik listesi yapmak.

    sonra sahile, dalgaların cayıradığı yere gitmek.

    bir şeyler dinleyip bir şeyler okurken, bir carettanın doğum yapmak için yanına gelmesi.

    ve gökte kayıp duran yıldızlar.

    bugünlerin en büyük zevki bu.

    ağustos 16
  6. bu güzel gecede şimdiden 1 tane 'görsel kıyımına'' rastladığım olay. oysa yalnızca başımı göğe doğru çevirmiştim. yalnızca bir anlığına.

    işte bu denli zengin günlerden geçiyoruz. keyfini, değerini bilmek gerek. bilmemek de gerek.
  7. aynı anda 4 veya 5 tanesini gördüm biraz önce. sanırsam gerçekten şanslıyım.
  8. dün gece yarısına yakın, iki kişi meteor kovalamaya gittik. hava çok soğuktu, üstüne bir de bulutluydu. saatlerce açılmadı bulutlar. üşüyüp bulutları seyredip eve döndük. meteor yağmurunu izleyemediğimiz gibi biraz da hasta olduk. oysa ne hayallerim vardı; biraz (bkz: x files) tadında, biraz şair ruhuyla gittim; yanımda içkim, müziğim, hayallerim vardı, geceden geriye kalan burun akıntısı oldu. ^:swh^ önümüzdeki yıl daha farklı, daha yüksek bir noktada izlemeye karar verdik, belki bu seneki gibi bulutlu hava olmaz. umarım.

    büyük hayallerle izlemeye gidip bulutları seyretmekle yetindiğimiz muhteşem doğa olayı.
  9. dürbünsüz, teleskopsuz gözlemlenebilen güzelim olay.