• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.71)
3 idiots - rajkumar hirani
hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.


  1. bir aamir khan filmi. film her ne kadar hint filmi olsada ön yargılı olmadan mutlaka izlenilmesi gereken bir film. izledikten sonra filmde söylenen sözleri biraz durup düşünmemek imkansız.

    !---- spoiler ----!

    arkadaşlarınız başarısız oluyor üzülüyorsunünuz, arkadaşlarınız birinci oluyor daha çok üzülüyorsunuz.

    !---- spoiler ----!
  2. ben bir mühendisim. bu film çıktığında da okuyordum. herkes mutlaka izlemem gerektiğini falan söyledi. kıramadım izlemeye çalıştım ama olmuyor abi dayanamıyorum bu hint aksanına konusuna gelince bana ne amkyim sistemin bok püsüründen bunlar lafın boku hepimiz haftada 54 saat çalışmıyor muyuz şuanda. kimse kendini kandırmasın. bölüm sonu canavarın:"hayallerde yaşayanı gerçeklerle sikerler"
  3. kötü film değil, hint sinemasına gıcığınız yoksa oturur severek izlersiniz. fakat hafif overrated.
  4. tskn
  5. çok eğlenceli bir film. bence hafif underrated. bollywood filmlerini hiç sevmeyen beni dahi içine hapsettirmiştir.
  6. imdb puanının neden yerlerde olduğunu anlamadığım, 2 inci kere izlemeye yeltendiğim nadir filmlerden. aamir kaanın askerleriyiz.
  7. oldukça eğlenceli ve ders verici bir film. gerçek olamayacak kadar güzel bir hikayesi olması biraz tadını kaçırsa da motive ettiği de göz ardı edilemez.
  8. hint filmlerine süresinden dolayı hep önyargı ile başlamışımdır fakat bu filmde zaman öyle çabuk akıp gitti ki. her yaştan insanın izlemesi gereken hatta tekrar tekrar izleten komedi/dram filmi.
  9. ciddi bir eğitim sistemi eleştirisi içeren, birçok insanın istediği meslek yerine başka nedenlerden kaynaklı mutlu olacakları işi yapmadığı gerçekliliğine değinen, ana fikri 'sevdiğin işi seç ve yap' olan izlemesi keyifli hint filmi.
    yoda
  10. abartılmış hint filmidir.fena değildir.izlerseniz artmaz izlemezseniz eksilmezsiniz.
    kuz