• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.71)
3 idiots - rajkumar hirani
hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.


  1. fikrimce içinde barındırdığı düşünceden ziyade çok çok eğlendiren,müziği dile dolanan hatta kalkıp dans ettiren akılda da iz bırakan film.içinizdeki gençlik ruhunu çıkarmak için izleyin!!
  2. sisteme karşı olan tüm insanları bu filmi izlemeye davet ediyorum. bir şeylere karşı olmazsanız bile insanı muhalefet yapar. ben müzikal kısımları geçiyorum sevmem o tarz şeyleri fakat izleyin izlettirin bu filmi.
  3. eleştirileri yersiz buldum. film gayet güzeldi, insanın duygularına net şekilde dokunuyor, tespitler de yerindeydi. saygı duydum, hatta filmdeki hareket yapılabilir tabi hint kültürü sınırları içerisinde.
    abi
  4. gereksiz uzunluktaki şarkı-dans sahnelerini çıkartırsak mükemmele yakın bir film.
  5. bu filmin gazıyla mühendislik yazanlar parmak kaldırsın.
    r2-d2
  6. müzikleri harika, film oldukça komik ve eğitim sistemi ile ilgili dersler verir nitelikte.
  7. insanların neden bu kadar sevdiğini anlayamadığım ve o yüksek imdb puanına kanıp benim de izlediğim film. çocuk filminden hallice, boş mesaj vermeler, müzikaller, umut-sevgi-kardeşlik zırvalarıyla çok kötü bir film hakikaten insanların bu filmde ne bulduğunu merak ediyorum.
  8. filmde en sevdiğim yan kendi kültürlerinin gençler arasında eleştirilmekle beraber kabullenmeleri ve bu doğrultuda geliştirdiklerini göstermeleri oldu. yani kendi kültürüne düşman olmadan, ince bir mizahla eleştirerek yenisini eskisinin üstüne inşa edebilmek büyük meziyet olsa gerek. filmde hint toplumunun bunu başarabildiğini hissettim. ayrıca basit algılansa bile bilgelik doğruluk konularında verilen mesajlar yerinde ve gayet insaniydi. biraz kıskanmadım değil.
    abi
  9. hint filmleri izleme furyasının ilk halkası.
  10. !---- spoiler ----!

    filmin aklımdan çıkmayan sahnesi yatalak babasının sırt kaşıyıcısıyla yemek karıştırılan bölüm

    !---- spoiler ----!