• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.71)
3 idiots - rajkumar hirani
hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.


  1. 3 saatlik bir filmi 3 kere izlediyseniz eğlenceli demektir. hepsinde aynı oranda güldüyseniz espiriler kalite demektir. eleştirel kısmında her seferinde ah ulan bu eleman gibi mi davransak diyorsanız mesaj yerine ulaşmış demektir. hint filmi deyip geçmemek gerektiğini öğretmişse iyi film demektir.
    mavi
  2. !---- spoiler ----!

    "burası üniversite düdüklü tencere değil."

    !---- spoiler ----!
  3. bu filmi sınırsız sandığım kotalı internette izlemiştim. fatura pek iç açıcı değildi ama yine de değdi.
  4. izlendikce mutluluk veren hint filmi, etkisinden bikaç gün çıkamayıp müziklerini dinlemisliğim de var -.-
  5. ağla gül ağla gül ağla sonra gene gül... izlerken içiniz dışınıza çıkabilir. duyguları çok yoğun aktarabilen başarılı bir yapım. ne de olsa amir khan yani. adam bir nevi marka artık.
  6. abartılmış bulduğum film. zaten elinizi sallasanız sistem eleştirisine çarpıyorsunuz. bu filmin bu kadar öne çıkmasını sağlayacak hiçbir farklılık göremedim. bu kadar uzun olması da hem etkileyiciliği düşürmüş hem konuyu saptırmış. biraz daha uğraşıp diziye dönüştürseydiniz bari dedirtiyor. zaman öldürmek için ideal.
  7. izledikten sonra insanda ' her şey mümkün ' hissiyatını uyandırır
  8. gerek film sürelerinin uzunluğundan gerekse abartı bollywood yapımlarından dolayı hint filmlerine karşı ön yargım vardı .3 idiots , hint filmleri hakkındaki ön yargımı kırmamı sağladı.bu filmi izledikten sonra başta aamir khan ın filmleri olmak üzeri birçok hint filmi izledim.komedi ve dram ikilisini çok iyi kullanıyorlar.

    barfi! ve pk yapımlarını da izlemenizi öneririm.
    lera
  9. sinematik açıdan pek başarılı olarak nitelendiremesek de , hikaye bazlı bizim dertlerimizle çok yakından ilişkiler taşıdığı için ülkemizde şaha kalkmış olan filmdir.

    ve... itiraf edeyim hadi , ilk defa hint dansları ve müzikleri bu filmle itici gelmedi bana.
  10. oldukca eğlenceli ve bir o kadar da mesaja sahip bir film. izlemeden geçmeyin.