• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.71)
3 idiots - rajkumar hirani
hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.


  1. bu tip çok güzel filmler öyle akılda kalıyor ki dönüp bir daha seyretmek mümkün olmuyor.

    (güzelliğin sakıncaları konulu yorum)
    abi
  2. para ve statü merakı, performans kaygısı, ezbercilik, işini sevmeden yapma konularında eleştirilerde bulunan; klişe olan şeyleri bile klişe değilmiş gibi akıcı bir şekilde işleyip; güldürürken düşündüren; bir çok cümlesinden ders çıkarılabilecek eğlenceli hint filmi.
    arf
  3. makine mühendisliğinin 1. sınıfındaydım ilk izlediğimde. izledikten sonra kafamdaki ideal mühendis sorunsalını tamamen ortadan kaldırıp elime bir rol-model vermişti bu film. maalesef komik olduğu kadar da ütopik bir film olduğunu mezuniyete yaklaştığım hergün daha iyi anlıyordum. şu an, deli kapitalist bir firmanın iş görüşmesinde bildiriyorum, buralar çok terli gelsenize. (bkz: swh) gayet başarılı bir film olduğunu düşünüyorum. açıkçası hint sinemasına ben de çok bayılmıyorum, ancak kullanılan bütçe, karşılığında ortaya çıkan işçilik ve vurgu yapılan konular ele alındığında kesinlikle saygı duyulması ve izlenmesi gereken bir filmdir. asla pişman olmazsınız, keyfini çıkarın.
  4. toplumun düşünce kalıplarına ve yerleşik yapıya meydan okuyan bir öğrencinin hikayesidir. tavsiye edilesidir.
  5. çok da iyi film değil.
  6. sadece bu film değil aamir'in filmleri izlenmeli bence...belki biraz abartılmış danslı bölümler olabilir ama en azından filmler boş değil.salt film yapmış olmak için yapılmış filmler değil.oturup aile olarak izlenmesi gereken bir film.daha bu filme kötü diyen ve beğenmeyeni görmedim.
    yildo
  7. güzel film olmasıyla birlikte muhtemelen en çok abartılan filmler sırasında en üstlerdedir.
  8. hint sinemasına ilgi duymaya başlamamın sebebi olan efsane film. ilk izleyişimde, belki de benim de özellikle lise döneminde doğru yönlendirilmeyip yaptığım yanlış tercih sonucu, şimdi geriye dönüp baktığımda; hayal kırıklığı olarak nitelendirdiğim bir dönem geçirmemin de verdiği ekstra empati ile oldukça etkilenmiştim. hala dönem dönem açıp, büyük keyifle izlediğim filmdir ayrıca.

    izledikten uzun süre sonra filmde 20'li yaşlarda zeki, çevik ve fırlama bir delikanlıyı canlandıran aamir khan isimli benjamin button'ın ilham kaynağı olduğunu düşündüğüm abinin 1965 doğumlu olduğunu öğrendiğimde yaşadığım şok ise başka bir başlık konusudur.
  9. aamir khan in en iyi filmlerindendir. bana onyargilarimi yikip hint sinemasini sevdiren filmdir ayni zamanda.

    her hint filmi gibi icinde birkac hikaye barindirir. uzun olmasina ragmen hic sikilmadigim, bitmesini istemedigim filmdir.

    mutlaka izleyin.
  10. hint filmlerinin en büyük sıkıntısı olan, mesajı aptala anlatır gibi direkt ve basitçe iletmek derdinden muzdarip, hem hindistan'da; hem de de dünya'da en meşhur hint filmi olabilecek kadar bilinen, ünlü film. izlenir mi? izlenir tabii.