1. iki gün öncesi (bkz: 28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlaması) 'nde de günlük güneşlik, her şey yolunda olan ülkede kutlanacaktır. tabii ki bu kutlama büyük bir kalabalık ve heyecan içerisinde olmayacak(!) ama orası yarın türkiye'nin en güvenli yeri olacak, bomba patlama ihtimali 0 olan yer olacaktır. size bir, köprünüze iki, ne desem gg.
  2. bizi dahada cok kiskanacaklar azizim tabii zengin bir ulke oldugumuz icin o kopruden gecis ucretleri bize dokunmayacak bile
  3. dün beşiktaş kadıköy vapur yolculuğu boyunca karşımdaki ekranda coşkuyla kutlandığını gördüğüm etkinlik.

    işin ilginci arka koltukta oturan insanlar patlamanın, yasın, cenazelerin acısından konuşuyordu ama ekranda son dakika haberi diye gösterilen alkışlar balonlar vuhuuuu çığlıkları.

    bu edepsizlik değil de nedir bilemedim...
  4. insan devlet için midir? yoksa devlet insan için midir? sorusuna cevabı vermiş etkinliktir.
    bugünden sonra doğru olan, türkiye cumhuriyetini ve anayasayı lağv edip, mevcut devlet görevlilerini gemiler ile ülke dışına çıkartmak ve ülkeye girişlerini yasaklatıp, yeni bir türk ve kürt halklarının beraber kuracağı devleti kurmaktır.
  5. beton sevici önüne ne verilirse onu alan bir kitle. aklıma muaviye ve hz. ali fıkrasını getirmiştir.

    ******alıntı******
    bir gün hz. ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu küfe'den, bir arap, devesiyle şam'a gelmiş. şam sokaklarında dolaşırken biri ona yanaşmış:
    - ver o dişi deveyi bana! demiş. tartışma büyümüş, küfe'den gelen adam, "bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir" diye itiraz etmişse de anlaşamamışlar. konu muaviye'ye yansımış.
    halk meydanda toplanmış... muaviye, küfe'den gelenle şam'da deveye sahip çıkan yerliyi dinledikten sonra, kararını açıklamış:
    - bu dişi deve şamlınındır!
    sonra toplananlara dönmüş ve sormuş:
    - ey cemaat, bu dişi deve kimindir?
    cemaat hep birlikte bağırmış:
    - şamlınındır!
    küfeli şaşkın bir vaziyette devesinin ardından bakakalırken, muaviye onu yanına çağırmış:
    - ey küfeli, dinle! sen de ben de biliyoruz ki, bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. ama sen küfe'ye dönünce gördüklerini ali'ye anlat ve de ki: "ey ali, muaviye'nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen, o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! ayağını denk al!"
    ***************************************

    ülkede 44 kişi ölmüş, şehit varmış, yolsuzluk varmış, hırsızlık varmış, kadına şiddet, çocuğa istismar, taciz varmış bu kitlenin umurunda değil. koy önüne duble yolu, avm'yi göbek de atar takla da atar.

    yani o deve dişi ve şamlının.
  6. çok garip. çok garip.
    bir kez daha anlamlandırdım ki bu ülkede insan canının gerçekten bir ehemmiyeti ve ciddiyeti zerre yok. zira sayın başbakan binali yıldırım "terörün yaptıklarına -arkasındaki köprüyü gösterek- işte böyle cevap veriyoruz cumhurbaşkanım" dedi. aynen bunu dedi. yani bunun tercümesi çok açık, siz insan öldürün istediğiniz kadar biz size "icraatlerimizle" köprülerimiz, yollarımızla karşılık vereceğiz diyor. ve şenlikle gülerek eğlenerek açılış yapıyorlar keza açılışa gelen halk da öyle.

    bu nasıl bir aymazlık? bu nasıl bir unutkanlık? insanlar ölüyor ve açılış sade olması gerekirken daha henüz acı soğumamışken olağanüstü bir sevinç, coşkuyla yapılıyor,

    ama onun yerine bir 19 mayıs, bir 23 nisan olsa acımız böyleyken törenleri iptal ediyoruz derler. sizi ağzınızdan düşürmediğiniz allah'a havale ediyorum.