1. kafalar fena karışık! devlet, devlet teorisi, terör, terör örgütü, savcı, "biz"...

    devlet nedir, nasıl ortaya çıkmış ve kurumlaşmıştır? adliye, emniyet, istihbarat nasıl işler? dsi ile bunların farkı nedir? savcılar-hakimler kişisel özelliklerinin, çalışma tarzlarının ötesinde neyin taşıyıcısıdırlar? ortalama yurttaş kolluğa, adli, askeri personele niye kutsiyet atfeder, bunların karşısındakileri "terörist" diye yaftalar?

    heralde ilk iş bir doz "devlet ve ihtilal" tatbik etmek olmalı. cem eroğul hoca'dan "devlet nedir?"^:siyasetin işlevine, devlet teorisine türkiye'den mütevazı bir katkı sayılabilir mi?^ dersini bir daha almalı...

    faydalı olabilecek bir iki değini:

    terör örgütü: http://ilerihaber.org/yazarlar/yavuz-alogan/teror-orgutu/383/

    hadiseye ilişkin dikkate alınması, üzerine düşünülmesi gereken başka bir perspektif: http://ilerihaber.org/yazarlar/a-meric-senyuz/bizdesiziseviyoruz/1003/

    etraflıca düşünmek, okumak, tartışmak dileğiyle...
    mutlu
  2. bu mükemmel devlet arzusu da nereden çıktı? ne istediğinizin farkında mısınız? bütün işlevlerini çok iyi yerine getiren, gözünden hiç bir şey kaçmayan devlete/rejime ne diyorduk?

    evet, devlet bilemesin kimin nerede eylem yapacağını, her şeyin istihbaratını alamasın, kendisine karşı çıkan her siyasi oluşuma terörist yaftası asamasın, listeler hazırlayamasın, her yafta astığına karşı önlem alamasın, über güvenlikli full kontrollu kamu binaları olamasın. mümkünse bunlar en güzel bişey.

    insanların, grupların ideolojik emelleri doğrultusunda örgütlenebilmesi, sonuç alıcı eylemler yapabilmesi, toplumsal muhalefetin çeşitli unsurları karşısında devletin zaaf göstermesi, acze düşmesi de çok iyidir, aksi takdirde faşizmin mükemmel bir formuna ulaşmış olurduk.

    mevcut düzendekiler haricinde bir devlet yok ki zaten. yapısı ve işlevi belirsiz bir şeyden, bir soyutlamadan, bir imgeden bahsetmiyoruz. hükümet, emniyet teşkilatı, meclis, mahkemeler, cezaevleri, silahlı kuvvetler ile somutlanan devlete ilişkin tartışma elbette sınıf egemenliği/mücadelesi ile ilişkisi görmezden gelinerek yapılamaz.^:eyyorlamam şimdilik bu kadar, buradan devam etmemizi umuyorum.
    ^
    mutlu