1. arkadaşlar arasında dayınızın köpeğinden bahseder gibi max aşağı max yukarı konuşacağınız, başlangıç aşamasında pek içini açmayan nazlı niyazlı, sonrasında eliniz ayağınız olacak ve sizinle taklalar atacak üç boyutlu modelleme programı. karmaşık görünen ancak düzenli bir kontrol paneli vardır. ufak tefek animasyon yapmayı denerseniz tadına doyum olmaz.

    basit geometrik şekiller üzerinden ya da kendi çizdiğiniz şablonlar üzerinden üç boyutlu nesneler üretirsiniz. sonra bunları amacına göre birleştirebilir, bölebilir ya da üzerlerinde delikler açabilirsiniz.

    burada çizdiğiniz nesneleri işten anlamayan birine döndüre döndüre göstermek pek havalıdır. ancak render alırken çok daha detaylı bilgi gerektirir. biraz ingilizce bilmenin faydası olacaktır.

    endüstriyel tasarıma hitap eder. mimari için archicad tavsiye edilir.
  2. mantığı berbattır, her geometri için işlem komutu farklıdır ve bu yüzden çok karmaşıktır. geometri üzerinde yapacağınız değişikliklere dair bir komut öğreğin explode gibi bir şey her şekil için farklı olabiliyor, her geometrinin ayrı bir işlem menüsü var. oysa diğer programlar gibi her obje için farklı olanı sadece properties menüsü olsa da diğer komutlar ortak olsa kullanımı çok daha rahat olurdu. tüm bu saçma özelliklerine rağmen resmen tekel programdır. açık kaynaklı bu işi yapan bir sürü program varken mal gibi bunu kullanırız.