• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (1.33)
7. koğuştaki mucize - mehmet ada öztekin
7. koğuştaki mucize, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir ege kasabasında küçük bir kız ölür. ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan memo görülür. memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. idam cezasına çarptırılan memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, memo ve kızı ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir? yönetmenliğini mehmet ada öztekin'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda aras bulut iynemli, nisa sofiya aksongur, celile toyon, ilker aksum, mesut akusta, deniz baysal, yurdaer okur gibi isimler yer alıyor.


  1. uyumlu olmak adına arkadaşlarımla sinemaya gittiğimizde film seçimlerine karışmıyorum. bu filmde bu sebeple izlediğim filmlerden oldu.

    idam tartışmalarının gündemde olduğu bu günlerde ajitasyonun dibine vurarak, sırf insanların içini acıtmak için çekilmiş idam karşıtı film.

    tamam ben de idama karşıyım ama mantık hataları da barındıran bu kadar da dram üzerine dram, acı üzerine acı, felaket üzerine felaket içeren bir senaryo da ne bileyim. 2. sınıf arabesk şarkıcısının baş rolünde olduğu türk filmi yanında diz çöker tövbe eder.

    babam ve oğlum'a benzetenler olmuş. babam ve oğlum'da sanırım en son ben başladım ama salonca ağlamıştık. 7. koğuştaki mucize'de ağlayan tek tük'tü. iki filmin birbiriyle pek ilgisi yok. saf duygu sömürüsü, ne izliyorum ben diye düşünürken ciğer söküyor ama belirli bir eşik geçildikten sonra bitse de gitsek tadında izleniyor.
  2. para kazanmak amacı ile çekilmiş, kötü bir film. çok konuşmaya değer bir şey çekmemişler. başroldeki aras bulut iynemli bir şeyler yapmaya çalışmış da pek yetersiz kalmış o da.

    filmin bir dolu saçmalığının yanı sıra aşırıya kaçan asker ve askeriye düşmanlığı var. cunta dönemindeki askerler hikaye ediliyor ama bence 2019 yılında askeri böyle bir filme salt kötü olarak yerleştirmek, çok siyasi ve kötü niyetli bir amacın sonucu. trailer